Kookboek: Plant & Eter
Rosa Kuijpers

Kookboek: Plant & Eter

woensdag 30 mei 2018
In culturen waar mensen bovengemiddeld lang leven, speelt een gezonde levensstijl een belangrijke rol. Ben jij ook op zoek naar een gezonde levensstijl die helpt je energie op peil te houden? En wil je meer weten over de voordelen van een vegetarisch of plant-based dieet? Plant & eter legt de gezonde effecten van groente, fruit en noten uit. Groenten maar ook planten bevatten een diversiteit aan natuurlijke smaak-, geur- en kleurstoffen en zitten vol essentiële voedingstoffen. Het boek Plant & eter staat vol heerlijke recepten en interessante inhoudelijke weetjes over gezonde voedingsproducten.

Eveline Rozema
Studeerde biofarmaceutische wetenschappen en specialiseerde zich later in stoffen uit planten. Rozema heeft een passie voor koken met plantaardig voedsel. Haar passie voor, en kennis over plantaardige voedsel is ook duidelijk zichtbaar in het boek Plant & eter.

Van vezel tot vanille
Of je nu op zoek bent naar gezonde voeding, je energiepeil goed wilt houden of juist meer wilt weten over de werking van plantaardige voeding, je ontdekt in dit boek hoe natuurlijk stoffen uit plantaardig voedsel in het lichaam werken en bijdragen aan een gezonde levensstijl. Plant-based cooking and nutrition is een manier van koken en eten op basis van plantaardig voedsel dat past bij een gezonde levensstijl. Naast dat er in het boek inhoudelijk wordt ingegaan op de aanwezige vitaminen en mineralen in plantaardig voedsel, wordt er ook ingegaan op de duurzame factor van gezonde voeding. Er wordt ook uitleg gegeven over kleurstoffen, essentiële voedings- en bouwstoffen en alles over peulvruchten.

Recepten
De recepten in het boek zijn opgedeeld per hoofdstuk. In het eerste hoofdstuk peulvruchten worden heerlijke recepten met peulvruchten gedeeld. Zoals een recept voor Indiase Dahlsoep en  tuinbonen spread. In het tweede hoofdstuk over granen worden recepten met granen gedeeld, zoals haverkoeken. De daarop volgende hoofdstukken zijn noten, zaden, bladgroenten, vruchten bessen, koffie. De uitwerking van de recepten is heel overzichtelijk en helder beschreven. Er staat duidelijk aangegeven voor hoeveel personen het recept is en in de instructies wordt er stap voor stap uitleg gegeven over hoe het gerecht gemaakt dient te worden.

Lay-out
Plant & eter heeft een eenvoudige, overzichtelijke lay-out waardoor de focus vooral ligt op de inhoud en de uitwerking van de recepten. De foodfoto's zijn heel kleurrijk en  zowel het beeld als de tekst straalt een puur natuurlijke uitstraling uit.

Al met al...
Is Plant & eter een fantastisch kookboek, maar tegelijkertijd ook een inhoudelijk boek over gezonde producten en de werking daarvan op het lichaam. Voor diegene die nieuwsgierig is naar de werking van vezels uit haver is dit boek een aanrader. Ook voor diegene die altijd al heeft willen weten hoe je vanillemacarons kan maken met plantaardig eiwit, is het boek een musthave. 

Plant & eter
Auteur: Evelien Rozema
Uitgever: knnvuitgeverij.nl
ISBN: 9789050116466
Prijs: €19,95

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.