Hibiscus ijsthee
Vince Fajardo

Hibiscus ijsthee

maandag 23 december 2024
Naar recept
Een feestje zonder alcohol, saai? Echt niet! Zeker niet als je de alcoholvrije drankjes van Arno en Mireille van The Holy Kauw Company kent. Zij geven in het boek Limonade dé geheime recepten voor hun drankjes prijs. Van siroop tot mocktail, van ijsthee tot shrub, allemaal zelf te maken. En ontzettend lekker dat het is! Wij mogen het recept voor de ijsthee Hibiscus met jullie delen, die lekker is bij gerechten met een rooksmaak!

Zelfgemaakte ijsthee


Deze zelfgemaakte limonade ijsthee is ‘cold brewed’, wat betekent dat de thee getrokken wordt in koud water. Dat proces duurt een stuk langer dan thee maken met kokend water. Je kunt deze cold brew dus het beste een dag van tevoren maken. Het voordeel van koud getrokken thee is dat hij zachter van smaak is en minder tannine en cafeïne bevat. Je kunt deze bereiding bij alle ijsthee recepten toepassen.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de ijsthee

Nodig voor de garnering

Bereidingswijze

Stap 1

Doe 850 ml water in een pan. Voeg de hibiscus en het citroengras toe en laat tenminste 12 uur trekken in de koelkast.

Stap 2

Giet de thee voor gebruik door een zeef en giet siroop erbij naar smaak.

Stap 3

Serveer met ijsblokjes en partjes limoen.

Limonade

€ 17,40

bol.com

limonade

Ga jij dit recept voor zelfgemaakte ijsthee proberen?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Ben je op zoek naar limonades met meer eiwitten? Neem dan een kijkje in dit artikel!

Ben je op zoek naar een goede waterkoker om het perfecte kopje thee te zetten? Vind hier onze favoriete waterkokers!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Wat voor siroop kun je het beste gebruiken.

17:01 11 januari 2025

Hi Thea, Gebruik gembersiroop voor een pittige twist of vanillesiroop voor een zachte, romige smaak; agavesiroop is een lichte en natuurlijke extra optie. Liefs, Karlijn

21:49 12 januari 2025

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.