REVIEW: De groene barbecue
Daniëlle van Kampen

REVIEW: De groene barbecue

dinsdag 01 juni 2021
Er is bijna niets zo lekker als buiten in het zonnetje genieten van goed eten en fijn gezelschap. Bestsellerauteur Rukmini Iyer van het boek De groene bakplaat, introduceert met haar nieuwste kookboek De groene barbecue de lekkerste en origineelste gerechten voor buiten op de barbecue of voor in de oven. Met maar liefst 75 recepten word je geïnspireerd om vegetarische en vegan gerechten te bereiden, waar je vervolgens buiten in het zonnetje van kan genieten. Lees hier onze review van De groene barbecue!

Gas of houtskool?
In de barbecue wereld kan je verschillende typen barbecues tegenkomen. Een prangende vraag die vaak gesteld wordt: ‘Welke is dan het beste?’ Rukmini beschrijft haar ervaring met onder andere de gasbarbecue en de houtskoolbarbecue. De gasbarbecue is van een eenvoudiger kaliber. De grill heeft een constante temperatuur, je kunt hem afdekken met een scharnieren deksel en je hebt alles onder controle zoals bij het binnen koken. Een nadeel hiervan is dat je niet de typische ‘rooksmaak’ hebt zoals bij een houtskoolbarbecue.

Wil je wel dat typische rooksmaakje op je groentespies of vegaburger? Dan is de houtskoolbarbecue een betere optie. Grillen op de houtskoolbarbecue maakt ook echt een oerinstinct in je los, de primitieve manier van koken maakt de barbecue experience compleet!

Recepten
De hoofdstukken die je in het boek tegenkomt zijn: vooraf, fris & licht, iets vullend, om mee te nemen, zoet, en tips voor de restjes. De recepten in De groene barbecue zijn origineel en hebben een leuke creatieve insteek. Neem bijvoorbeeld de ananas-halloumispiesjes met chilipeper & verse munt. Dit gerecht is ideaal als voorgerecht, en de combinatie van zoet en hartig is overheerlijk! Meer zin in een gerechtje dat vult? De gunpowder (gekruide) aardappels met koriander & cashewnoten zijn dan zeker een aanrader! Een hint van groene thee geeft de aardappels een heerlijke smaaksensatie, jummm!

No food waste
We herkennen allemaal dat je soms iets te veel kookt en dat er dan leftovers aan het eind van de avond zich hebben verzameld. Geen stress! Ook hieraan heeft Rukmini gedacht; ze geeft je aan het einde van de rit extra tips voor de barbecue restjes. Verwerk ze bijvoorbeeld in een rijst- of noedelbowl, roer ze door de pasta of verwerk ze in je ontbijt.

Al met al...
De groene barbecue is een must have voor iedere vegetariër of veganist die ervan houdt om te barbecuen! Van deze heerlijke barbecue gerechten én de nodige tips krijg je zeker inspiratie. De kleurrijke en smaakvolle gerechten geven ons in ieder geval genoeg input om lekker aan de slag te gaan deze zomer!

Ben jij benieuwd geworden naar De groene barbecue? Of heb jij dit kookboek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

De groene barbecue
Rukmini Iyer
Uitgeverij: Becht

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.