REVIEW: Masterclass Havermout
Isabel Schep

REVIEW: Masterclass Havermout

dinsdag 08 november 2022
Wanneer wij het woord 'havermout' horen denken wij als eerste aan een lekker warm, vullend ontbijt. In het kookboek 'Masterclass Havermout' van Pascalle Bonnier en Mathijs Kok word je geïnspireerd om dit vezelrijke graan ook eens in je lunch, tussendoortje of avondmaaltijd te verwerken! Benieuwd geworden naar onze mening over dit kookboek? Lees dan snel verder!

Inhoud en structuur
Het kookboek 'Masterclass Havermout' bestaat uit meer dan 65 recepten die bewijzen dat je met dit gezonde ingrediënt eindeloos kunt variëren. Het boek trapt af met een stukje over Pascalle en Mathijs en de oorsprong van hun fascinatie voor havermout. Vervolgens delen ze alles wat je moet weten over havermout voor je aan de slag gaat met de recepten. Dit gaat van het verschil tussen verschillende haversoorten tot alle gezondheidsvoordelen van dit bijzondere product. De recepten zijn verdeeld onder de kopjes; basisrecepten, ontbijt, lunch, snacks en diner, dus als je net zo gek bent van havermout als de auteurs kun je met behulp van dit boek heel je dag ermee vullen 😉.

Lay-out
'Masterclass-Havermout' heeft een minimalistische opmaak met lichte kleuren. Het kookboek is duidelijk, overzichtelijk en erg aantrekkelijk om door te bladeren. De indeling van de recepten naar verschillende eetmomenten op de dag laat goed zien dat je havermout in elk soort gerecht kan verwerken. De fotografie is erg mooi gedaan en maakt ons nog enthousiaster om de verschillende recepten allemaal uit te proberen!

Recepten 
Zoals we eerder al vermeldde is de variatie aan recepten in dit kookboek ontzettend groot. Recepten voor stroopwafels, pizzabroodjes en eindeloze ontbijtvariaties met havermout worden gedeeld. Er is een goed evenwicht tussen zoete en hartige recepten. Daarnaast past een heel groot deel van de recepten in een vegan eetpatroon! Pascalle en Matthijs laten zelfs zien hoe je zelf allerlei soorten plantaardige melk kan maken. Wij zijn er van overtuigd dat er voor iedereen wel een geschikt recept te vinden is in 'Masterclass Havermout'.

Al met al...
Wij zijn na het lezen van dit kookboek nog grotere fans geworden van havermout. Niet alleen vanwege alle gezondheidsvoordelen die dit product met zich meebrengt, maar ook omdat de recepten er zo lekker uit zien. Als jij je ook wil laten inspireren meer te koken met havermout? Dan is deze masterclass-havermout zeker wat voor jou!

Benieuwd geworden naar ‘Masterclass Havermout’ of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Masterclass Havermout
Bol.com | Libris
Pascalle Bonnier en Mathijs Kok
€17,99 | Carrera



 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.