REVIEW: Mocktail party
Tessa Emmen

REVIEW: Mocktail party

dinsdag 01 augustus 2023
Vandaag reviewen wij het boek 'Mocktail Party' van MONO mocktails! In dit boek vind je de allerlekkerste recepten van de zussen Senna en Esma el Mourabit. Of je nu op zoek bent naar een romantisch drankje om te delen met je valentijn, een trendy mocktail voor je kerstdiner, of een feestelijke creatie voor je verjaardag, dit boek voorziet je van het perfecte recept én laat je zien hoe je de mocktail op een feestelijke manier kunt decoreren en presenteren. Lees snel verder voor onze volledige review!

 

Inhoud en structuur


Het kookboek 'Mocktail Party' begint met een voorwoord van de twee schrijfsters, waarin ze hun enthousiasme voor mocktails delen. Daarna volgt er een hoofdstuk over basisingrediënten en garnering die je volgens Senna en Esma altijd in huis moet hebben omdat ze essentieel zijn voor het bereiden van heerlijke mocktails. In dit kookboek bevindt zich ook een handig hoofdstuk vol met benodigdheden voor het maken van mocktails. Denk dan aan hoe je een keukenpincet kunt gebruiken bij de garnering, of welke verschillende soorten glaswerk bij welke dranken horen. Het boek biedt ook uitgebreide uitleg over verschillende technieken, zoals het gebruik van diverse soorten ijs en het maken van komkommerrollen om je mocktail mee te garneren. Deze praktische tips helpen je om je mocktails op een professionele en aantrekkelijke manier te presenteren.

De recepten in 'Mocktail Party' zijn ingedeeld per seizoen, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van passende smaken. Zo bevat het boek verfrissende zomerse cocktails zoals de 'pina colada' en winterse creaties zoals de 'frozen snow'. Er is ook gedacht aan speciale gelegenheden, met mocktail recepten die perfect passen bij bijvoorbeeld Valentijnsdag. De inhoud en structuur van 'Mocktail Party' zijn goed georganiseerd en overzichtelijk. Het boek biedt zowel beginners als ervaren mixologen een schat aan informatie en inspiratie om smaakvolle en feestelijke mocktails te creëren. Met duidelijke uitleg, prachtige foto's en verrukkelijke recepten is dit boek een must-have voor iedereen die van verfrissende en alcoholvrije drankjes houdt.

 

Lay-out


Het kookboek 'Mocktail Party' heeft een opvallende felroze en zwarte kaft met tropische planten, inclusief een afbeelding van een martini glas. De aanwezigheid van de tropische bladeren geeft aan dat het boek voornamelijk gericht is op tropische cocktails. Dit zorgt voor een vakantiegevoel. Hoewel de mocktails bedoeld zijn voor elke gelegenheid, had het tropische thema mogelijk iets minder prominent aanwezig kunnen zijn. In het boek zelf zijn er pagina's met dezelfde tropische bladeren, wat het vakantiegevoel versterkt.

De recepten pagina's in het boek hebben felgekleurde achtergronden en zijn voorzien van foto's van de cocktails. Het thema en de styling van de cocktails zijn zorgvuldig afgestemd op het seizoen en speciale gelegenheden. Zo zie je bijvoorbeeld een cocktail met spinnetjes voor Halloween en worden er cocktails geserveerd in babyflesjes voor een babyshower. Er is duidelijk aandacht besteed aan de styling en fotografie van de cocktails. De focus ligt op de cocktails zelf, zonder al te veel franje eromheen, waardoor de foto's mogelijk iets minder spannend zijn. Echter, het boek mist foto's van mensen die de mocktails drinken, wat een sfeervolle indruk zou kunnen geven. Hoewel er één foto is van de twee schrijfsters, zou het leuk zijn geweest om ze vaker terug te zien om het boek een meer persoonlijk tintje te geven.

 

Recepten


Elk recept in dit kookboek wordt geïntroduceerd met een korte beschrijving van de mocktail, waarin wordt benadrukt waarom deze zo speciaal en lekker is. Omdat het mocktails betreft, zijn de recepten niet te ingewikkeld en nemen ze ook niet te veel tijd in beslag. Gelukkig is de ingrediëntenlijst ook niet te lang. Bovendien wordt er bij sommige ingrediënten vermeld dat ze basisingrediënten zijn die je kunt vinden in het eerste hoofdstuk. Elk recept bevat ook een overzicht van de benodigdheden en het type glas dat je nodig hebt. De recepten zien er werkelijk heerlijk uit en je krijgt meteen zin om een feestje te organiseren om deze mocktails te kunnen serveren.

 

Al met al…


Kortom, 'Mocktail Party' is een feestelijk boek met heerlijke mocktail recepten voor elke gelegenheid. Laat je inspireren door de smaakvolle creaties en geniet van het plezier van het bereiden en serveren van alcoholvrije drankjes die zowel verrukkelijk als visueel aantrekkelijk zijn. Proost!

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek 'Mocktail party'. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Mocktail party
Bol.com | Libris
Mono Mocktails
€25,99 | Terra 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.