REVIEW: Vegan Pasta
Isabel Schep

REVIEW: Vegan Pasta

dinsdag 21 februari 2023
Pasta, één van onze favoriete gerechten! Wij werden dan ook ontzettend enthousiast toen dit kookboek bij ons op de deurmat viel. In het kookboek 'Vegan Pasta', geschreven door Brianna Claxton, deelt zij meer dan 80 vegan recepten uit de moderne Italiaanse keuken. Of jij nu op zoek bent naar een plantaardige pasta carbonara of verlangt naar een ander vegan pastagerecht, dit kookboek heeft wat je zoekt. Lees snel verder als je benieuwd bent geworden!
Inhoud en structuur

Brianna Claxton is het creatieve brein achter het Engelstalige vegan blog plvntfood, waar eten als kunst wordt gezien. Brianna heeft leren koken van haar Italiaanse oma, waardoor zij de authentieke Italiaanse keuken tot in de nauwkeurigheid kent. 'Vegan Pasta' is voor iedereen die wat minder dierlijke producten wil eten en op zoek is naar recepten voor smaakvolle Italiaanse gerechten. Maak met behulp van dit kookboek naast je eigen pasta ook vegan Parmezaanse kaas, mozzarella, pancetta, vegan worst en andere plantaardige versies van klassieke Italiaanse gerechten zoals risotto en calamari! Het kookboek start met een inleiding over de vegan keuken. De meer dan 80 recepten zijn onderverdeeld in de hoofdstukken; verse pasta, sauzen en essentiële ingrediënten, vegan kaas, vegan vlees en zeevruchten, pasta uit de oven, speciale pasta, gevulde pasta, brood en smeersels en bijgerechten en snacks. Het boek eindigt met een stukje met meer info over de auteur en een register.
Lay-out

Dit kookboek heeft een stoere, rustieke uitstraling. De pagina's met recepturen zijn strak en minimalistisch. Hierdoor trekken de kleurrijke, stoere foto's van de gerechten direct je aandacht. Er worden natuurlijke materialen en kleuren gebruikt voor de fotografie van de gerechten. De pagina's met recepturen zijn overzichtelijk ingedeeld in kopjes en er wordt niet te veel overbodige tekst gebruikt. De bereidingstijd en portiegrootte staat voor elk recept vermeld.
Recepten

Een groot deel van de basis ingrediënten uit de recepten (zoals vegan kaassoorten en sauzen) kun je zelf maken aan de hand van dit kookboek. Je kunt de recepten dus zo moeilijk maken als je zelf wil! Het grootste deel van de ingrediënten van de gerechten zijn makkelijk te vinden in de supermarkt. In een uitzonderlijk geval wordt een bijzonder ingrediënt gebruikt, maar gelukkig staat er vermeld in welke winkel je dit ingrediënt kunt vinden. 'Vegan Pasta' bestaat uit een ontzettend brede selectie aan 100% plantaardige recepten voor o.a. degen, sauzen, kaas, 'vleessoorten' en traditionele Italiaanse gerechten. De bereiding is duidelijk uitgeschreven, waardoor de recepten helemaal niet ingewikkeld zijn om zelf te maken!
Al met al...

Wij zijn ervan overtuigd dat elke vegan, flexi- of vegetariër enthousiast wordt van 'Vegan Pasta'. Dus ben jij net zo gek op de Italiaanse keuken als wij, en heb je altijd al willen leren om je eigen vegan pastadeeg of kaas te maken? Dan is dit kookboek zeker wat voor jou!

Heb jij ‘Vegan Pasta‘ al in je bezit? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Vegan Pasta
Bol.com | Libris
Brianna Claxton
Good Cook
ISBN: 978 946 143 2902
€23,50 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.