REVIEW: Young, wild & vegan
Isabel Schep

REVIEW: Young, wild & vegan

dinsdag 17 januari 2023
Vandaag hebben wij een review van het kookboek 'Young, wild & vegan' voor jullie. Dit boek, geschreven door Steffi Quisquater, is voor iedereen die wil beginnen met vegan koken zonder ellenlange recepten en strikte regeltjes te hoeven volgen. Van gezonde ontbijtjes tot alle soorten comfort food, Steffi heeft voor iedereen wel een kleurrijk en makkelijk recept achter de hand! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Inhoud en structuur
'Young, wild & vegan' start met een voorwoord en het hoofdstuk: tips & tricks. In dit hoofdstuk deelt Steffi wat feitjes over vegan eten en het bereiden en bewaren van bepaalde producten. Ook worden er food hacks gedeeld in dit hoofdstuk, altijd handig! De recepten zijn verdeeld onder de categorieën: snacks & sauzen, ontbijt, lunch en diner. Alle recepten uit het kookboek zijn volledig plantaardig en afkomstig uit meerdere wereldkeukens. Het boek sluit af met een hoofdstuk over vegan superfoods, welke Steffi altijd in haar voorraadkast heeft.

Lay-out
Dit kookboek heeft een ontzettend vrolijke en speelse stijl. Het boek staat vol leuke illustraties van de ingrediënten uit de recepten. Ook staan er bij de recepten wolkjes met extra tips voor het bereiden van de gerechten. De bladzijden hebben mooie pasteltinten die goed met elkaar matchen. De fotografie is in een huiselijke stijl gedaan en de gerechten zien er heerlijk uit! De recepten worden ingeleid met een leuk feitje over het hoofdingrediënt of een tip over hoe je het gerecht het beste kunt serveren.

Recepten
De ingrediëntenlijsten uit het kookboek zijn niet te lang en de recepten zijn allemaal makkelijk te bereiden. Er staat per recept duidelijk vermeld voor hoeveel personen deze geschikt is. Er wordt niet genoemd wat de bereidingstijd van de recepten is, maar alle gerechten zet je binnen een handomdraai op tafel. Door de duidelijke illustraties zie je ook nog eens in één oogopslag welke kruiden je nodig hebt om het gerecht op smaak te brengen. En zoals eerder benoemd; dit kookboek is 100% vegan! :)

Al met al...
Van pasta's met romige sausjes, tot aan een gezond en vullend ontbijt: dit kookboek heeft het allemaal. De stijl waarin de recepten zijn geschreven maakt dit boek ontzettend leuk om door te bladeren en wij hebben meteen zin om de keuken in te gaan. Dit kookboek is helemaal geschikt voor de beginnende en ervaren chef die behoefte heeft aan vegan receptinspiratie. Maar wij weten zeker dat er voor iedereen een geschikt gerecht te vinden is in dit kookboek!

Heb jij ak eens een recept gemaakt uit 'Young, wild & vegan'? Wij zijn benieuwd wat je ervan vindt! Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram.

Young, wild & vegan
Bol.com | Libris
Steffi Quisquater
Lannoo
ISBN: 9789401485999
€19,99 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.