Scandinavische keuken: spinaziedumplings in tomatensaus
Mariëlle van Stek

Scandinavische keuken: spinaziedumplings in tomatensaus

donderdag 09 augustus 2018





De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de bestekookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Scandinavische keuken aan bod! Hiervoor gebruikten we Scandinavisch Comfort Food van Trine Hahnemann. Dikke aanrader!

Vandaag delen we het recept voor spinaziedumplings in tomatensaus. Het klinkt misschien niet heel Scandinavisch, maar spinazie groeit in Scandinavië in overvloed. Volgens Trine is dit "echt comfortfood dat je een warm gevoel geeft op koude avonden."






Ingrediënten
Voor 4 personen
700 g spinazie
500 g ricotta
4 el maïsmeel (maïzena)
1⁄2 tl versgeraspte nootmuskaat
2-3 el extra vergine olijfolie
zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de tomatensaus
1 prei
1 courgette
1 el olijfolie
2 knoflooktenen, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes van 400 g
100 ml water
5 salieblaadjes
100 ml room

Bereidingswijze
Was de spinazie goed in koud water en laat uitlekken in een vergiet. Laat de spinazie slinken in een steelpan en laat weer uitlekken. Knijp er zo veel mogelijk vloeistof uit. Hak fijn en meng in een kom met de ricotta, het maïsmeel en de nootmuskaat. Voeg naar smaak zout en peper toe. Neem steeds een eetlepel van het mengsel en vorm er kleine dumplings van. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de dumplings 3-4 minuten aan beide zijden. Houd ze warm.




Snijd voor de tomatensaus de prei in ringetjes van 1 cm. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften dan in schijfjes van 1 cm. Verhit de olijfolie in een steelplan en bak de knoflook 1 minuut zachtjes, doe er dan de courgette en prei bij en bak nog eens 2 minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes, het water en de salieblaadjes toe en laat 5 min. pruttelen. Voeg dan de room toe en laat nog eens 5 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper, en giet over de spinaziedumplings.

Serveer met rijst of gekookte granen.





Scandinavisch Comfort Food
Trine Hahnemann
€ 29,99
Terra
ISBN: 9789089897473



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij dit recept gemaakt? Of een ander recept uit Scandinavisch Comfort Food? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.