Kookboeken
Yotam Ottolenghi. Mocht je hem nog niet kennen, dan wordt het daar hoog tijd voor! Deze alomprezen groenteheld staat bekend om zijn heerlijke recepten. Dit recept uit zijn nieuwste boek Simpel is heel eenvoudig te maken, maar zo lekker en smaakvol. Als we recepten van Ottolenghi delen, kon de geroosterde aubergine en yoghurt met kerrie natuurlijk niet ontbreken. Probeer het nu zelf!
Ingrediënten
Voor ruim 4 personen
3 grote aubergines (of 4 gewone), (1,1 kg)
100 ml arachideolie
200 g yoghurt Griekse stijl
2 theel. middelscherp kerriepoeder
¼ theel. geelwortelpoeder
1 limoen: rasp er 1 theel. schil af en pers er 2 theel. sap uit
1 ui, in dunne plakken (150 g)
30 g geschaafde amandelen
1/2 theel. komijnzaad, geroosterd en licht gekneusd
1/2 theel. korianderzaad, geroosterd en licht gekneusd
40 g granaatappelpitten
zout en zwarte peper
Bereidingswijze
TIP! Ben je geïnteresseerd in het Keto dieet? Misschien is het Keto Revolutie all-in-one pakket wel iets voor jou!
Ben jij fan van Ottolenghi? Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Simpel
Yotam Ottolenghi
Uitgeverij: Fontaine
Ingrediënten
Voor ruim 4 personen
3 grote aubergines (of 4 gewone), (1,1 kg)
100 ml arachideolie
200 g yoghurt Griekse stijl
2 theel. middelscherp kerriepoeder
¼ theel. geelwortelpoeder
1 limoen: rasp er 1 theel. schil af en pers er 2 theel. sap uit
1 ui, in dunne plakken (150 g)
30 g geschaafde amandelen
1/2 theel. komijnzaad, geroosterd en licht gekneusd
1/2 theel. korianderzaad, geroosterd en licht gekneusd
40 g granaatappelpitten
zout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Verhit de oven tot 220 °C.
- Schaaf met een dunschiller van bovenaf tot onderaan repen schil van de aubergine zodat er een streepeffect ontstaat van donkere schil en wit vruchtvlees; net een zebra. Snijd de aubergines overdwars in 2 cm dikke plakken en leg ze in een grote kom. Meng er 70 ml arachideolie, 1/2 theelepel zout en royaal peper door en verdeel de plakken op een grote, met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 40-45 minuten in de oven tot ze donker goudbruin zijn en zet ze opzij om ze af te laten koelen.
- Meng de yoghurt met 1 theelepel kerriepoeder, het geelwortelpoeder, het limoensap, een flinke snuf zout en royaal versgemalen peper. Zet hem tot gebruik in de koelkast.
- Giet de overgebleven 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg als de olie heet is de ui toe en fruit hem 8 minuten onder af en toe roeren tot hij gaar en donker goudbruin is. Voeg de overgebleven theelepel kerriepoeder toe met de amandelen en een snuf zout en laat alles nog 2 minuten bakken tot de amandelen lichtbruin zijn.
- Schik voor het serveren de plakken aubergine elkaar licht overlappend op een schaal of op de borden. Schep de yoghurtsaus erover met daarop de gebakken uienmix. Bestrooi met komijnzaad, korianderzaad, granaatappelpitten en limoenrasp en dien ze op.
TIP! Ben je geïnteresseerd in het Keto dieet? Misschien is het Keto Revolutie all-in-one pakket wel iets voor jou!
Ben jij fan van Ottolenghi? Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Simpel
Yotam Ottolenghi
Uitgeverij: Fontaine
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Dit is echt een verrukkelijk gerecht! Wij hebben het met quinoa en een salade erbij gegeten.
11:56 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ziet er heerlijk uit! Moet je hier nog iets van rijst of zo bij serveren?
11:56 19 januari 2024Hoi Machteld, dat kan je doen. In principe is het gerecht zo af, maar met rijst maak je het net even een stevigere maaltijd. Ja kan dan het beste rond de 75-100 gram rijst per persoon aanhouden. Groetjes!
11:56 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.