Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Wij delen onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Mojito cheesecake uit het boek Cheesecake van Sabine Koning!
Wat heb je nodig?
Bodem
250 g gemberkoekjes
75 g boter
Cheesecakebeslag
100 ml slagroom
2 takjes verse munt
600 g monchou
100 g poedersuiker
50 ml rum
2 zakjes Klop-Fix
Munt-limoenroom
250 ml slagroom
2 takjes munt
rasp van 1 limoen
50 g poedersuiker
125 g mascarpone
½ zakje Klop-Fix
Decoratie
munt-limoenroom
gemberkoekjes
partjes limoen
verse muntblaadjes
Hoe maak je het?
Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Cheesecake
Auteur: Sabine Koning
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Prijs: €20,-
Wat heb je nodig?
Bodem
250 g gemberkoekjes
75 g boter
Cheesecakebeslag
100 ml slagroom
2 takjes verse munt
600 g monchou
100 g poedersuiker
50 ml rum
2 zakjes Klop-Fix
Munt-limoenroom
250 ml slagroom
2 takjes munt
rasp van 1 limoen
50 g poedersuiker
125 g mascarpone
½ zakje Klop-Fix
Decoratie
munt-limoenroom
gemberkoekjes
partjes limoen
verse muntblaadjes
Hoe maak je het?
- Bekleed de springvorm volledig met bakpapier.
- Maal de gemberkoekjes in een foodprocessor en smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de koekkruimels bij de gesmolten boter en roer goed door. Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Doe de slagroom in een pannetje en leg hier de takjes munt in. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur uit zodra de slagroom kookt en laat de slagroom volledig afkoelen. Haal daarna de takjes munt uit de pan.
- Klop de monchou samen met het poedersuiker luchtig. Voeg dan de rum, muntroom en zakjes Klop-Fix toe. Klop het geheel tot het lijkt op stijfgeklopte slagroom.
- Stort het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de cheesecake een hele nacht in de koelkast opstijven.
- Maak de volgende dag de munt-limoenroom. Verwarm hiervoor eerst weer de slagroom met de munt in een pannetje en laat de room volledig afkoelen.
- Klop de afgekoelde slagroom met de rest van de ingrediënten op. Spuit toefjes van de munt-limoenroom over de bovenkant van de cheesecake en garneer de taart met verkruimelde gemberkoekjes, partjes limoen en verse muntblaadjes.
Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Cheesecake
Auteur: Sabine Koning
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Prijs: €20,-
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.