Wild Plukken: salade van veldzuring en Oost-Indische kers
Lieske van der Waals

Wild Plukken: salade van veldzuring en Oost-Indische kers

woensdag 15 augustus 2018
Vandaag het recept voor salade van veldzuring en Oost-Indische kers uit het kookboek Wild Plukken van Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer. De dames nemen je mee, aan de hand van de seizoenen, de Hollandse natuur in. Met dit kookboek, wilt het duo mensen bewust maken van alle smaakvolle eetbare planten, bessen, zaden en noten om ons heen.

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
4 handenvol veldzuring
avocado, gesneden in stukjes
Oost-Indische kers
tomaat, gesneden in partjes
komkommer, gesneden
olijfolie
zout en peper 

Hoe maak je deze salade van veldzuring en Oost-Indische kers?
Was de veldzuring, laat uitlekken en doe in een kom. Voeg de avocado, Oost-Indische kers, tomaat en komkommer toe en giet de olijfolie eroverheen. Aangezien het blad al zurig is, hoeft er geen azijn of citroen overheen – maar mag natuurlijk wel. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Smakelijk!

Heb jij dit recept al gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Wild Plukken
Auteur: Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer
Uitgever: TERRA
Prijs: €22,50
ISBN: 9789089897664



 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.