Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Fatouch, een authentieke broodsalade op smaak gebracht met karnemelk. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads!
Fatouch
Dit gerecht is vernoemd naar een moeder met deze voornaam. Zij zorgde goed voor haar kinderen en maakte altijd een heerlijke salade die zij aten na een hele dag spelen in de warme zon.
Benodigdheden
- 1 zakje gemengde sla
- 1 tomaat
- 2 kleine komkommers
- 8-10 radijsjes
- 1 bosui
- 2 lenteuitjes
- 100ml karnemelk
- geroosterd brood
Bereidingswijze
Snijd de tomaat en komkommers in blokjes. Snijd daarna de radijs, uien en bosui in dunne reepjes. Meng alles door elkaar en breng de salade op smaak met karnemelk, zout en peper. Rooster het brood vlak voordat de salade geserveerd wordt en snijd deze in blokjes. Het geroosterde brood kan op het allerlaatste worden toegevoegd aan de salade. Eet smakelijk!
Recept van restaurant Nomads
Fatouch
Dit gerecht is vernoemd naar een moeder met deze voornaam. Zij zorgde goed voor haar kinderen en maakte altijd een heerlijke salade die zij aten na een hele dag spelen in de warme zon.
Benodigdheden
- 1 zakje gemengde sla
- 1 tomaat
- 2 kleine komkommers
- 8-10 radijsjes
- 1 bosui
- 2 lenteuitjes
- 100ml karnemelk
- geroosterd brood
Bereidingswijze
Snijd de tomaat en komkommers in blokjes. Snijd daarna de radijs, uien en bosui in dunne reepjes. Meng alles door elkaar en breng de salade op smaak met karnemelk, zout en peper. Rooster het brood vlak voordat de salade geserveerd wordt en snijd deze in blokjes. Het geroosterde brood kan op het allerlaatste worden toegevoegd aan de salade. Eet smakelijk!
Recept van restaurant Nomads
Restaurant Nomads
Restaurant Nomads voelt als een traditioneel Arabisch huis. Alles in Nomads is door het Oosten geïnspireerd: koperen lampen met warm gekleurde stenen en ruwe bronzen schalen waaruit je samen kan eten. In Nomads dineert men, traditiegetrouw, niet aan een tafel. Gasten kunnen plaatsnemen in de ‘Al’Kubbah’ – een nisje waar men bij elkaar kan zitten – of doorlopen naar de ‘Wast ad-der’, een betoverende ruimte met een groot, rond ligbed met stapels kussens. Na binnenkomst worden de gasten verzocht de schoenen uit te trekken en worden de handen – naar goed Arabisch gebruik - gewassen met vers rozenwater. Hierna word je de rest van de avond verwend door Chef-kok Issam Bensaleh die samen met zijn keukenteam, authentieke Arabische gerechten (Mezzes) creëert om samen van te genieten. Het Arabische eten, decor en de beleving maken Nomads tot een andere wereld midden in het centrum van Amsterdam.
Nomads, Rozengracht 133 Amsterdam, 020 344 6401, www.nomads.nl
Restaurant Nomads voelt als een traditioneel Arabisch huis. Alles in Nomads is door het Oosten geïnspireerd: koperen lampen met warm gekleurde stenen en ruwe bronzen schalen waaruit je samen kan eten. In Nomads dineert men, traditiegetrouw, niet aan een tafel. Gasten kunnen plaatsnemen in de ‘Al’Kubbah’ – een nisje waar men bij elkaar kan zitten – of doorlopen naar de ‘Wast ad-der’, een betoverende ruimte met een groot, rond ligbed met stapels kussens. Na binnenkomst worden de gasten verzocht de schoenen uit te trekken en worden de handen – naar goed Arabisch gebruik - gewassen met vers rozenwater. Hierna word je de rest van de avond verwend door Chef-kok Issam Bensaleh die samen met zijn keukenteam, authentieke Arabische gerechten (Mezzes) creëert om samen van te genieten. Het Arabische eten, decor en de beleving maken Nomads tot een andere wereld midden in het centrum van Amsterdam.
Nomads, Rozengracht 133 Amsterdam, 020 344 6401, www.nomads.nl
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Beste Isabel, Ik maak jouw Fatouch salade deze week als tussengerecht. Jouw recept, hierboven, als ik uitga van 5 personen, doe ik dat qua ingrediënten x 2,5? Thanks, Mark
12:18 19 januari 2024Hi Mark, wat leuk dat je dit gaat maken! als tussengerecht lijkt me dat goed als je het x2,5 of eventueel x3 doet. Laat maar weten of het goed is gelukt
12:18 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Wat een heerlijkheden. Ga nu tabpuleh maken. Jammie!
12:18 19 januari 2024Super leuk Anne! Was het lekker?
12:18 19 januari 2024Woordenboek en zo, tabouleh.
12:18 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.