Libanese keuken: Fatouch
Isabel Boerdam

Libanese keuken: Fatouch

woensdag 01 april 2015
Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Fatouch, een authentieke broodsalade op smaak gebracht met karnemelk. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads!

Fatouch
Dit gerecht is vernoemd naar een moeder met deze voornaam. Zij zorgde goed voor haar kinderen en maakte altijd een heerlijke salade die zij aten na een hele dag spelen in de warme zon.

Benodigdheden
- 1 zakje gemengde sla
- 1 tomaat
- 2 kleine komkommers
- 8-10 radijsjes
- 1 bosui
- 2 lenteuitjes
- 100ml karnemelk
- geroosterd brood




Bereidingswijze
Snijd de tomaat en komkommers in blokjes. Snijd daarna de radijs, uien en bosui in dunne reepjes. Meng alles door elkaar en breng de salade op smaak met karnemelk, zout en peper. Rooster het brood vlak voordat de salade geserveerd wordt en snijd deze in blokjes. Het geroosterde brood kan op het allerlaatste worden toegevoegd aan de salade. Eet smakelijk!

Recept van restaurant Nomads

Restaurant Nomads
Restaurant Nomads voelt als een traditioneel Arabisch huis. Alles in Nomads is door het Oosten geïnspireerd: koperen lampen met warm gekleurde stenen en ruwe bronzen schalen waaruit je samen kan eten. In Nomads dineert men, traditiegetrouw, niet aan een tafel. Gasten kunnen plaatsnemen in de ‘Al’Kubbah’ – een nisje waar men bij elkaar kan zitten – of doorlopen naar de ‘Wast ad-der’, een betoverende ruimte met een groot, rond ligbed met stapels kussens. Na binnenkomst worden de gasten verzocht de schoenen uit te trekken en worden de handen – naar goed Arabisch gebruik - gewassen met vers rozenwater. Hierna word je de rest van de avond verwend door Chef-kok Issam Bensaleh die samen met zijn keukenteam, authentieke Arabische gerechten (Mezzes) creëert om samen van te genieten. Het Arabische eten, decor en de beleving maken Nomads tot een andere wereld midden in het centrum van Amsterdam.

Nomads, Rozengracht 133 Amsterdam, 020 344 6401, www.nomads.nl

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Beste Isabel, Ik maak jouw Fatouch salade deze week als tussengerecht. Jouw recept, hierboven, als ik uitga van 5 personen, doe ik dat qua ingrediënten x 2,5? Thanks, Mark

12:18 19 januari 2024

Hi Mark, wat leuk dat je dit gaat maken! als tussengerecht lijkt me dat goed als je het x2,5 of eventueel x3 doet. Laat maar weten of het goed is gelukt

12:18 19 januari 2024

Wat een heerlijkheden. Ga nu tabpuleh maken. Jammie!

12:18 19 januari 2024

Super leuk Anne! Was het lekker?

12:18 19 januari 2024

Woordenboek en zo, tabouleh.

12:18 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.