Over De Hippe Vegetariër

Isabel Boerdam Isabel Boerdam

De Hippe Vegetariër is al sinds 2013 hét grootste vegetarische platform voor én door hippe vegetariërs. Als negenjarig meisje begreep Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, ineens dat de stukjes gehakt in haar lievelingspasta Bolognese afkomstig waren van een koe, waarna zij besloot geen dieren meer te willen eten. Tot haar twintigste stelde het vegetarische eetpatroon van Isabel niet veel voor. Ze maakte veelal gerechten die op smaak werden gebracht met kaas of andere zuivelproducten, totdat deze vetrijke producten haar omslag teweegbrachten. Ze wilde leren gezonder en creatiever vegetarisch te koken. Hier begon dan ook haar ontdekkingsreis!

Binnen een halfjaar was het Isabel gelukt om zichzelf een compleet andere eetstijl aan te meten: het eerste blik kikkererwten werd geopend en de eerste zoete aardappel werd geroosterd in de oven. Ze experimenteerde met tientallen recepten en las zoveel mogelijk over vegetarisch voeding. Er ging een wereld aan kennis, nieuwe ingrediënten en smaken voor haar open, waarom had ze dit niet eerder ontdekt? Dit móest ze delen met de wereld! En zo werd op 2 september 2013 De Hippe Vegetariër geboren. Omdat ‘hip’ en ‘vegetarisch’ toen nog tegenstellingen waren en Isabel wilde laten zien hoe vegetarisch eten, gezond en duurzaam leven en lekker in je vel zitten allemaal bij elkaar horen. Sindsdien is De Hippe Vegetariër uitgegroeid tot een inspirerend platform voor vegetariërs, veganisten, flexitariërs en iedereen die van lekker eten houdt.

Op dit moment wordt De Hippe Vegetariër gerund door een enthousiast team, waarbij Isabel haar stokje inmiddels heeft overgedragen en er een heuse redactie ontstaan is. In dit team bevinden zich flexitariërs, vegetariërs en veganisten, allemaal met een liefde voor eten. Wij houden ons bezig met receptontwikkeling, het bezoeken nieuwe vegetarische hotspots en het testen van de nieuwste producten op de vega(n) markt. Alles wat wij de moeite waard vinden, delen wij hier online met jou!

Inmiddels is De Hippe Vegetariër niet meer ons enige vega(n) avontuur. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland, waarmee zij in de Food100 terecht kwam als Gamechanger onder de 30 jaar en benoemd werd tot CommunicatieTalent van het jaar. Dit heeft er mede voor gezorgd dat zij van haar passie haar werk heeft kunnen maken! Dit doen wij nu als onderdeel van het Food Consultancy & Communicatiebureau Green Food Lab. Zo is de Nationale Week Zonder Vlees (& Zuivel) een jaarlijks terugkerende campagne geworden; zijn er drie kookboeken gepubliceerd, waaronder de bestsellers Vegabijbel en De Vega Atlas; zijn we alweer 5 e-books verder en nog steeds het grootste vega platform van Nederland met honderdduizenden bezoekers per maand. Een vega(n) rollercoaster waar nog lang geen einde aan gekomen is! Wij zetten ons in om meer plantaardig het nieuwe normaal te maken in Nederland. Dat is immers de kleinste moeite, met de grootste positieve impact op het klimaat. Doe je mee?

Laat je verrassen door de vega keuken!