Push Ups enzo
Isabel Boerdam

Push Ups enzo

dinsdag 02 september 2014
Vrouwen zijn doorgaans niet zo dol op armspieroefeningen, zeker niet wanneer het de ‘Push Up’ betreft. Dit is een oefening die voor mannen vele malen makkelijker uit te voeren is door het verschil in bouw van het mannelijk en vrouwelijk bovenlichaam. Toch is het niet verkeerd om ook de armen enigszins getraind te houden en tegen wil en dank elke dag vijf minuutjes de besteden aan deze variaties van de ‘Push Up’. Je zult zien, ook in ben nog hard aan het trainen, de fase waarin ik met mijn neus de grond raak is nog ver weg, maar als we blijven oefenen dan zal het ons lukken!

De oefening
Bij het doen van een ‘Push Up’ neem je allereerst de hoge-plank-positie aan. Dit is een positie waarbij je gestrekt op je handen en voeten staat. Hierbij zorg je dat je handen recht onder je schouders staan, je voeten op heupbreedte en dat je hele lichaam in een lijn is. Dus je let erop dat je niet te veel door je heupen zakt, dat je je billen omhoog houdt en dat je nek lang is. Ondertussen houd je je billen en buikspieren aangespannen. Vervolgens zak je door je armen met je ellebogen naar achter of op zij, zo diep mogelijk tot je niet meer verder kan, waarna je jezelf weer omhoog drukt. De lichtere variant van de ‘Push Up’ voer je uit op je knieën in plaats van op je tenen zodat je minder gewicht hoeft op te drukken. De zwaardere variant van de ‘Push Up’ is zoals hierboven uitgelegd op je tenen in de hoge-plank-positie.

De variaties
Dips – Vanuit een zittende positie zet je je handen onder je schouders en druk je jezelf omhoog met gestrekte benen. Vervolgens zak je door je armen met je ellebogen naar achter totdat je billen lichtjes de grond raken, waarna je jezelf weer omhoog drukt. Om dit zwaarder te maken kan je deze oefening uitvoeren op een van de onderste traptreden of op de zitting van een bankje, maar om te beginnen is het goed om te oefenen vanaf de grond.

Het bruggetje
– Hierbij ga je op je rug liggen met je voeten op heupbreedte zo dicht mogelijk bij je billen en je handen omgekeerd naast je hoofd, je vingers wijzen naar je schouders. Vervolgens druk je jezelf helemaal omhoog tot je armen gestrekt zijn. Dit is een zware oefening voor je armen en geeft bovendien een goede stretch aan je rug.

De handstand – Voor deze oefening heb je allereerst een plek nodig met wat ruimte waar de muur en de grond negentig graden vormen en netjes vlak zijn. Hier plaats je je handen op de grond op schouderbreedte, ongeveer een halve meter van de muur. Vervolgens zwaai je je benen omhoog totdat ze de muur raken. Zo kan je eventjes blijven staan. De meer getrainde Push Up-er zou nog kunnen proberen rustig door de armen te zakken en weer op te drukken, maar zelf heb ik dat stadium nog niet bereikt.

Trainen
Als je begint met de lichtere variant van de ‘Push Up’ samen met de drie variaties en deze allemaal elke dag een minuut lang zou trainen zul je zien dat het steeds makkelijker wordt om dieper te zakken en uiteindelijk de lichtere variant van de ‘Push Up’ te verruilen voor de zwaardere en de ‘Dips’ op de grond te verruilen voor ‘Dips’ op een bankje. Wat betreft de ‘Push Up’ kan je je training afwisselen door de ene dag zoveel mogelijk (kleine) ‘Push Ups’ te maken en de volgende dag enkel diepe ‘Push Ups’ te doen. Op die manier blijf je jezelf uitdagen om het uiterste uit de oefening te halen. Op naar zichtbaar sterke armen en schouders!

Wat vind je van deze oefeningen? Doe je mee? Heb je aanvullingen? Gaat het sporten lekker? Laat het mij weten, ik hoor heel graag jouw verhaal!

https://youtu.be/TMGrpPGxjq0

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.