Broodje vega knaks met gebakken paprika en zoete ui met een lichtzure saus met vadouvan en zilveruitjes
Isabel Boerdam

Broodje vega knaks met gebakken paprika en zoete ui met een lichtzure saus met vadouvan en zilveruitjes

zaterdag 02 maart 2024
Naar recept

Overmorgen gaat de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start. Deze week daagt Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel jou uit om een week lang geen vlees en zuivel te eten, maar te kiezen voor een plantaardig alternatief! Om jou wat inspiratie voor een plantaardige maaltijd te geven delen wij het recept van deze broodjes vega knaks met gebakken paprika en zoete ui met een lichtzure saus met vadouvan en zilveruitjes. 

Met dit broodje vegetarische knaks van Unox kun jij tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel nog steeds genieten van een warm hotdogbroodje. Met de vegetarische knaks ervaar jij de vertrouwde smaak van Unox en ben je tegelijk goed bezig voor het klimaat! Met deze zelfgemaakte hotdogsaus geef je dit broodje vega knaks nog een extra twist. Voor de saus gebruiken we vadouvan kruiden. Vadouvan is een Indiase kruidenmix met Franse invloeden en het wordt ook wel ‘Franse kerrie’ genoemd. Een perfecte combinatie met de Franse Dijon mosterd! 

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Ingrediënten voor de saus

Zo maak je de broodjes vega knaks met gebakken paprika en zoete ui met een lichtzure saus met vadouvan en zilveruitjes

Stap 1

Verwarm een scheut zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Bak hierin de paprika samen met de uienringen 7-10 minuten totdat deze gaar en goudbruin gekleurd zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Maak vervolgens de saus. Doe hiervoor de zilverui, de mayonaise, de vadouvan kruiden, de mosterd en de bieslook in een kom, waarbij je eventueel wat bieslook bewaart ter garnering. Meng de ingrediënten door elkaar met een lepel en breng op smaak met peper en zout. 

Stap 3

Bak de Unox Vega Knaks met een scheutje zonnebloemolie een grillpan op middelhoge temperatuur voor 7 minuten, waarbij je de knaks tussendoor omdraait. 

Stap 4

Bereid de hotdogbroodjes volgens instructies op de verpakking. Snijd de broodjes open en beleg deze met een lepel saus, vervolgens met de Vega Knaks en maak af met de gebakken ui en paprika. Nog een lepel saus erover en garneren met de bieslook. Serveer direct en eet smakelijk!

Notities

Heb jij deze broodjes vega knaks gemaakt? Wat is jouw favoriete hotdog topping? Laat het ons weten met een foto via Instagram en tag ons met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat het ons weten in een reactie op het blog of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.