Pasta met aubergine en pittige tomatensaus
Karlijn Swaen

Pasta met aubergine en pittige tomatensaus

dinsdag 01 oktober 2024
Naar recept
Hoofdgerecht
Italië

Geen zin om uren in de keuken te staan, maar wel op zoek naar een super smaakvol gerecht? Dan hebben wij het perfecte recept voor deze dinsdagavond voor je. En het mooiste is: het is vandaag ook nog eens Wereld Vegetarisme Dag. Tijd voor een pasta party dus! Dit recept is geïnspireerd op Italiaanse spicy sausage pasta, maar dan (duh!) vegetarisch met aubergine. We maken dit recept extra smaakvol met Italiaanse bouillon van Maggi. Lees snel verder!

Wereld Vegetarisme dag


Vandaag is het Wereld Vegetarisme dag, een mooie gelegenheid om stil te staan bij het, oh zo lekkere, vegetarisch eten! Of je nu al jaren vega eet of gewoon nieuwsgierig bent naar wat meer groente op je bord, dit is de perfecte dag om iets nieuws uit te proberen. 


Deze dag gaat niet alleen om het verminderen van vleesconsumptie, maar ook om de positieve impact die je hebt op het milieu en dierenwelzijn. Daarom delen we vandaag dit recept, gemaakt met Maggi, om je te inspireren hoe je heel eenvoudig een vleesgerecht kunt ombuigen naar een vegetarische variant!

Maggi


We benoemden het al even in de inleiding, maar soms heb je geen zin om een pastasaus uren te laten pruttelen om zo de meest smaakvolle versie te krijgen. Als je op zoek bent naar een simpele manier om je doordeweekse gerechten onweerstaanbaar lekker te maken, dan is Maggi Bouillon Italiaans echt een aanrader! Het is ideaal als basis voor van alles—of je nu een pastasaus, risotto, rijst of couscous wilt maken.


Wat maakt het zo lekker? De bouillon zit vol met de smaak van tomaat en zongerijpte groenten, waardoor je in een handomdraai een volle, rijke smaak aan je gerecht toevoegt. Perfect voor een snelle, makkelijke maaltijd die toch smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingredienten

Hoe maak je deze romige pasta?

Stap 1

Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur met een flinke scheut zonnebloemolie. Bak hierin de blokjes aubergine in 8-10 minuten goudbruin, en roer tussendoor om. Breng op smaak met zout en peper en haal de aubergines uit de pan en zet apart.

Stap 2

Bereid de bouillon door het blokje te verkruimelen in 500 mililiter water. Deze heb je straks nodig voor de saus.

Stap 3

Voeg in dezelfde koekenpan nog een scheut zonnebloemolie en de tomatenpuree toe, en bak deze een paar minuten om de smaken vrij te laten komen. Voeg het blik tomatenblokjes, de chilivlokken en de sojasaus toe. Breng op smaak met peper en roer door.

Stap 4

Voeg de bouillon aan de tomatensaus. Roer goed door en laat 15 minuten sudderen. Schenk vervolgens de kookroom erbij en voeg de gebakken aubergine toe. Laat het geheel zachtjes koken tot de saus romig en iets ingedikt is, nog zo’n 5-7 minuten.

Stap 5

Bereid de rigatoni pasta volgens de instructies op de verpakking.

Stap 6

Voeg de gekookte rigatoni toe aan de saus en roer alles goed door elkaar.

Stap 7

Haal de pan van het vuur en roer 60 g van de geraspte Parmezaanse kaas door de pasta.

Stap 8

Garneer met de verse basilicum en de resterende Parmezaanse kaas. Verdeel de pasta over de borden en serveer direct. 

Heb jij dit recept voor deze vegetarische pasta met aubergine en pittige tomatensaus geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Dit recept is in samenwerking met Maggi

Fotografie is gemaakt door Léonie Koker

Op zoek naar een goed koksmes voor in je keuken? Neem dan een kijkje in dit artikel!

Altijd al eens zelf pasta willen maken? Neem dan een kijkje in dit artikel voor onze favoriete pastamachines! 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.