
Het is nu echt herfst aan het worden en dat betekent bij ons: Soep! Er zijn zo ontzettend veel variaties op soep recepten, maar toen we dit recept tegenkwamen in het kookboek ‘Paddenstoelen’ van Martin Nordin moesten we dit gelijk met jullie delen. Deze soep past helemaal bij het seizoen en zorgt gegarandeerd voor een glimlach. Ga jij het proberen?
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de champignonsoep
Ingrediënten voor de kruidenmix
Garnering
Hoe maak je deze champignonsoep met tahin?
Stap 1
Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Giet de koolzaadolie in een kookpan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de champignons, bosui en knoflook toe en bak tot de bosui en knoflook zacht worden, zonder dat ze verkleuren. Giet de mirin erbij, voeg de cashewpasta, tahin en miso toe en roer goed door. Voeg dan de bouillon en cashewmelk toe, zet het vuur iets lager en laat op laag vuur pruttelen tot het iets is ingekookt.
Stap 2
Doe alle ingrediënten voor de kruidenmix, behalve de boekweit, in de blender en pulseer zodat alles goed gemixt wordt. Giet het mengsel in een kom, voeg de boekweit toe en roer goed door.
Stap 3
Snijd de baguettes in de lengte door, besprenkel ze met wat koolzaadolie en rooster of bak ze kort op de opengesneden zijde. Leg een stuk baguette in een kom, giet er een deel van de champignonsoep over en maak het af met de kruidenmix en een paar scheutjes szechuanpeperolie. Eet smakelijk!
Ga jij dit recept voor deze romige champignonsoep met tahin proberen?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Paddenstoelen – Martin Nordin
ISBN: 978 90 230 1740 0
Auteur & © fotografie: Martin Nordin
Uitgeverij: Becht
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.