Romige champignonsoep met tahin
Karlijn Swaen

Romige champignonsoep met tahin

zondag 24 november 2024
Naar recept

Het is nu echt herfst aan het worden en dat betekent bij ons: Soep! Er zijn zo ontzettend veel variaties op soep recepten, maar toen we dit recept tegenkwamen in het kookboek Paddenstoelen’ van Martin Nordin moesten we dit gelijk met jullie delen. Deze soep past helemaal bij het seizoen en zorgt gegarandeerd voor een glimlach. Ga jij het proberen?

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de champignonsoep

Ingrediënten voor de kruidenmix

Garnering

Hoe maak je deze champignonsoep met tahin?

Stap 1

Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Giet de koolzaadolie in een kookpan en zet deze op middelhoog vuur.  Voeg de champignons, bosui en knoflook toe en bak tot de bosui en knoflook zacht worden, zonder dat ze verkleuren. Giet de mirin erbij, voeg de cashewpasta, tahin en miso toe en roer goed door. Voeg dan de bouillon en cashewmelk toe, zet het vuur iets lager en laat op laag vuur pruttelen tot het iets is ingekookt.

Stap 2

Doe alle ingrediënten voor de kruidenmix, behalve de boekweit, in de blender en pulseer zodat alles goed gemixt wordt. Giet het mengsel in een kom, voeg de boekweit toe en roer goed door.

Stap 3

Snijd de baguettes in de lengte door, besprenkel ze met wat koolzaadolie en rooster of bak ze kort op de opengesneden zijde. Leg een stuk baguette in een kom, giet er een deel van de champignonsoep over en maak het af met de kruidenmix en een paar scheutjes szechuanpeperolie. Eet smakelijk!

Ga jij dit recept voor deze romige champignonsoep met tahin proberen?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Paddenstoelen – Martin Nordin

ISBN: 978 90 230 1740 0

Auteur & © fotografie: Martin Nordin

Uitgeverij: Becht

€ 22,99

bol.com

paddenstoelen

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.