TikTok is een bruisende bron van culinaire inspiratie, deze food trends bewijzen dat maar weer eens. Van pittig tot zoet, deze trends veranderen alledaagse gerechten in iets buitengewoons en laten zien hoe creatief we kunnen zijn in de keuken. Of het nu gaat om het toevoegen van een knapperige twist aan je maaltijd, het verfrissen van je ontbijt, het upgrade van je zoete snack of het transformeren van je bescheiden havermoutontbijtje tot een culinair hoogstandje – deze TikTok food trends bieden een ieder wat wils.
Van deze trend kunnen we geen genoeg krijgen! Het toevoegen van knapperige, pittige chili-olie aan verschillende gerechten. Van noedels tot aan pizza, deze veelzijdige topping voegt een overheerlijk crunch toe die elk gerecht naar een hoger niveau tilt. Met een beetje crispy chili wordt ieder gerecht nét een stukje lekkerder en dat zorgt voor eindeloze variatie!
Deze trend is niet te missen. Je laat je favoriete stuk fruit zoals perzik even een nachtje in de vriezer liggen. De volgende ochtend een lekker bakje yoghurt met wat nootjes en wat geschaafde perzik. Niet alleen supergezond, maar het ziet er ook nog is leuk uit. Probeer het ook eens uit met andere fruitsoorten en ontdek je favoriete combinaties!
We love cinnamon. Op TikTok zien we ze vaak voorbij komen, maar dan next level! Niet alleen de welbekende cinnamon roll met glazuur, maar ook toppings die je niet zou verwachten. Denk aan gekarameliseerde noten, een fruitige vulling of een toefje chocoladesaus. Elke cinnamon roll heeft zijn eigen unieke smaak. Zeker het proberen waard bij verschillende bakkers!
Havermout is allang niet meer alleen een simpel ontbijtje. Op TikTok zijn er allerlei verschillende recepten te vinden van baked- tot overnightoats, met havermout kan je alle kanten op. Wat ons betreft zeker het proberen waard, om jouw ontbijtje naar een hoger niveau te tillen. Met wat geschaafd fruit als topping, ben je helemaal klaar voor een gezonde touch die je smaakpapillen niet teleurstelt!
Niets zonder crispy chili
Van deze trend kunnen we geen genoeg krijgen! Het toevoegen van knapperige, pittige chili-olie aan verschillende gerechten. Van noedels tot aan pizza, deze veelzijdige topping voegt een overheerlijk crunch toe die elk gerecht naar een hoger niveau tilt. Met een beetje crispy chili wordt ieder gerecht nét een stukje lekkerder en dat zorgt voor eindeloze variatie!
Geschaafd fruit over yoghurt
Deze trend is niet te missen. Je laat je favoriete stuk fruit zoals perzik even een nachtje in de vriezer liggen. De volgende ochtend een lekker bakje yoghurt met wat nootjes en wat geschaafde perzik. Niet alleen supergezond, maar het ziet er ook nog is leuk uit. Probeer het ook eens uit met andere fruitsoorten en ontdek je favoriete combinaties!
Cinnamon roll met verschillende toppings
We love cinnamon. Op TikTok zien we ze vaak voorbij komen, maar dan next level! Niet alleen de welbekende cinnamon roll met glazuur, maar ook toppings die je niet zou verwachten. Denk aan gekarameliseerde noten, een fruitige vulling of een toefje chocoladesaus. Elke cinnamon roll heeft zijn eigen unieke smaak. Zeker het proberen waard bij verschillende bakkers!
Alles met havermout
Havermout is allang niet meer alleen een simpel ontbijtje. Op TikTok zijn er allerlei verschillende recepten te vinden van baked- tot overnightoats, met havermout kan je alle kanten op. Wat ons betreft zeker het proberen waard, om jouw ontbijtje naar een hoger niveau te tillen. Met wat geschaafd fruit als topping, ben je helemaal klaar voor een gezonde touch die je smaakpapillen niet teleurstelt!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.