

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn. Juist in de nazomer is het fijn om lichte, kleurrijke gerechten op tafel te zetten die je weer helemaal terugbrengen naar dat ene moment in de zomer. Met deze drie vegetarische klassiekers proberen wij de zomer nog even vast te houden, maar we zouden onszelf niet zijn als we er een leuke twist aan geven. Lees snel verder om erachter te komen wat de twist is!
Fuze Tea
Wist jij al dat je kon koken met thee? Jaren geleden ontdekten wij dit in een recept van Ottolenghi. Sindsdien koken wij graag met thee - een scheutje in een dressing of een marinade kan zoveel verschil maken. Dus waarom zou dat niet kunnen met Fuze Tea?
Die uitdaging gingen we aan. De smaken zijn licht, fris en een tikje onverwacht door de combinaties van thee, fruit en kruiden. Ideaal nu we na de zomervakantie juist even wat minder alcohol drinken, maar toch iets speciaals op tafel willen zetten. Zo wordt een flesje Fuze Tea niet alleen een caloriearme dorstlesser, maar ook een speels ingrediënt dat je gerechten net wat extra’s geeft. Overigens zijn er ook suikervrije versies van Fuze Tea ;).
Zelf proberen? Via deze link kun je tijdelijk je volledige aankoopbedrag van Fuze Tea terugvragen. Wat houd je nog tegen?
Drie mini-receptjes
Voor deze drie vegetarische klassiekers lieten we ons inspireren door verschillende frisse smaken. Soms voegden we de smaken uit de Fuze Tea toe aan een dressing, maar ook de Fuze Tea zelf wordt gebruikt. Het resultaat zijn zomerse recepten die perfect passen bij een ontspannen nazomer-moment. Of je nu samen eet, een laatste BBQ van het seizoen doet, of geniet van een rustige me-time lunch: elk gerecht geeft net dat beetje extra plezier aan je maaltijd.
Gegrilde perzik met burrata, basilicum & hibiscusdressing
Pairing: Fuze Tea Black Tea Peach Hibiscus
Moment: Lekker tijdens de borrel op het balkon, in het laatste zonnetje

Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereiding
Stap 1
Zet een kopje sterke hibiscusthee en laat afkoelen.
Stap 2
Meng 2 eetlepels van de thee met olijfolie, citroensap, zout en peper tot een frisse dressing
Stap 3
Snijd de perziken in plakjes en grill kort in een grillpan, tot er mooie strepen ontstaan.
Stap 4
Leg de perziken op een bord, scheur de burrata erover en garneer met basilicum.
Stap 5
Maak het gerecht af door de hibiscusdressing over de perziken te gieten en serveer met een glas ijskoude Fuze Tea Black Tea Peach Hibiscus voor een perfecte smaak combinatie!
Maïssalade met avocado, mango & kamille-limoenvinaigrette
Pairing: Fuze Tea Green Tea Mango Chamomile
Moment: Laatste barbecue van de zomer

Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereiding
Stap 1
Laat de kamillethee volledig afkoelen en meng drie eetlepels met 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel chilivlokken, 0,5 theelepel agavesiroop en het sap van 1 limoen. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 2
Meng de maïs, avocado, mango, tomaatjes en koriander in een kom.
Stap 3
Voeg de vinaigrette toe en meng voorzichtig.
Stap 4
Serveer als bijgerecht bij een barbecue met een glas Fuze Tea Green Tea Mango Chamomile.
Watermeloen gazpacho met munt & komkommer
Pairing: Fuze Tea Black Tea Watermelon Mint no sugar
Moment: Verkoelende lunch, of een selfcare avondje.

Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereiding
Stap 1
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde gazpacho (koude soep).
Stap 2
Laat minstens 1 uur koelen in de koelkast.
Stap 3
Serveer koud, garneer met extra muntblaadjes en eventueel wat overgebleven komkommer en watermeloen.

Heb jij deze receptjes geprobeerd? Of wat is jouw favoriete Fuze Tea smaak?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram.
Vergeet daarnaast de cashback actie niet! Zo kan jij gratis Fuze Tea proberen.
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.