Aardappelchips met paprika- & komijnazijn
Karlijn Swaen

Aardappelchips met paprika- & komijnazijn

zaterdag 24 mei 2025
Naar recept
Snack
Mediterraans

Als er één ding is waar Spanje in uitblinkt, dan is het wel het omtoveren van simpele ingrediënten tot iets verslavend lekkers. Deze chips zijn daar het perfecte voorbeeld van. Door de aardappels wat dikker te snijden blijven ze lekker krokant, zelfs als je er een royale scheut azijn overheen giet. We mogen dit recept delen uit het gloednieuwe kookboek Tapas de Verduras. Een ode ode aan de vegetarische tapas!

Let op: Je maakt de salsa espinaler (de kruidenazijn) gelieve zo'n 48 uur van tevoren!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de aardappelchips

Ingrediënten voor de salsa espinaler

Bereidingswijze

Stap 1

Meng alle ingrediënten voor de salsa espinaler in een kom. Breng op smaak met zout en peper en giet in een fles. Laat minstens 48 uur staan.

Stap 2

Boen de aardappels schoon maar schil ze niet, zowel vanwege de smaak als het uiterlijk.

Stap 3

Snijd de aardappel in plakjes van circa 3 mm. Leg de plakjes in koud water en laat ze 1 uur staan zodat het zetmeel oplost. Ververs het water intussen een paar keer. Giet het water af, verspreid de chips over een thee doek en laat goed drogen.

Stap 4

Verhit de koolzaadolie in een grote pan met dikke bodem tot 140 tot 150 °C en frituur de chips tot ze goudbruin en krokant zijn.

Stap 5

Neem de chips uit het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier. Zout ze en serveer ze met de salsa ernaast.

Tapas de Verduras

Meer dan 90 vegetarische recepten

€ 24,95

bol.com

tapas de verduras

Heb jij dit recept geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.