
Als er één ding is waar Spanje in uitblinkt, dan is het wel het omtoveren van simpele ingrediënten tot iets verslavend lekkers. Deze chips zijn daar het perfecte voorbeeld van. Door de aardappels wat dikker te snijden blijven ze lekker krokant, zelfs als je er een royale scheut azijn overheen giet. We mogen dit recept delen uit het gloednieuwe kookboek Tapas de Verduras. Een ode ode aan de vegetarische tapas!
Let op: Je maakt de salsa espinaler (de kruidenazijn) gelieve zo'n 48 uur van tevoren!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de aardappelchips
Ingrediënten voor de salsa espinaler
Bereidingswijze
Stap 1
Meng alle ingrediënten voor de salsa espinaler in een kom. Breng op smaak met zout en peper en giet in een fles. Laat minstens 48 uur staan.
Stap 2
Boen de aardappels schoon maar schil ze niet, zowel vanwege de smaak als het uiterlijk.
Stap 3
Snijd de aardappel in plakjes van circa 3 mm. Leg de plakjes in koud water en laat ze 1 uur staan zodat het zetmeel oplost. Ververs het water intussen een paar keer. Giet het water af, verspreid de chips over een thee doek en laat goed drogen.
Stap 4
Verhit de koolzaadolie in een grote pan met dikke bodem tot 140 tot 150 °C en frituur de chips tot ze goudbruin en krokant zijn.
Stap 5
Neem de chips uit het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier. Zout ze en serveer ze met de salsa ernaast.
Heb jij dit recept geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.