Aziatische noedelsalade met gepaneerde tofu
Karlijn Swaen

Aziatische noedelsalade met gepaneerde tofu

dinsdag 28 januari 2025
Naar recept
Hoofdgerecht
Aziatisch
Betaalde samenwerking met Vivera

Een frisse, smaakvolle maaltijd die je laat dansen omdat het zo lekker is – dat is precies wat deze Aziatische noedelsalade met gepaneerde tofu met je doet! De combinatie van knapperige groenten, een hartige dressing en de heerlijke, gepaneerde tofu maakt dit gerecht een perfecte keuze voor zowel een lichte lunch als een voedzaam avondmaal. De tofu wordt gepaneerd en gebakken tot het goudbruin en krokant is, waardoor het een heerlijk contrast biedt met de zachte noedels en frisse groenten. Deze salade is snel, makkelijk te maken en zit boordevol umami-smaak, wat hem tot een favoriet maakt voor zowel de beginnende kok als de doorgewinterde keukenprins(es). Geniet van een stukje Azië op je bord, vol gezonde ingrediënten en verrassende smaken!

Tofu paneren


Voor de perfecte gepaneerde tofu gebruiken we het liefst de stevige tofu van Vivera. Deze tofu is ideaal omdat hij niet alleen lekker stevig is, maar ook goed zijn vorm behoudt tijdens het bakken. Dat maakt hem perfect voor het paneren! Door de tofu in blokjes te snijden, even door het paneerstation te halen en vervolgens te bedekken met een krokante laag panko (of paneermeel), krijg je een heerlijk goudbruin en knapperig resultaat. Het paneerlaagje sluit de tofu mooi af, waardoor de binnenkant zacht blijft terwijl de buitenkant zorgt voor die onweerstaanbare crunch. Een gegarandeerd succes voor in je noedelsalade!


Zie in de video hieronder hoe je tofu het best kunt paneren!

Vivera tofu

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
20 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Ingrediënten voor de pindasaus

Optioneel

Vivera tofu

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de stevige tofu in blokjes van ongeveer 4 cm. Omdat de tofu voorgevroren is, is deze goed te gebruiken voor paneren door zijn stevigheid.

Stap 2

Doe de maizena, (plantaardige) melk en de panko drie verschillende schaaltjes.

Stap 3

Haal de tofublokjes achtereenvolgens door de maizena, de (plantaardige) melk en de panko. Zorg ervoor dat de tofu rondom goed bedekt is. 

Stap 4

Verhit zonnebloemolie in een koekenpan met dikke bodem op middelhoge temperatuur. Bak de tofu hierin 8-10 minuten totdat deze aan alle kanten goudbruin en krokant is. 

Stap 5

Doe ondertussen voor de pindasaus de pindakaas, sojasaus, sesamolie en agavesiroop, samen met 100 ml water in een steelpannetje en verwarm op middelhoge temperatuur. Meng door elkaar tot je een dikke substantie hebt. 

Stap 6

Kook de noedels volgens de instructie op de verpakking. 

Stap 7

Verdeel de noedels, de komkommer en de wortel over de kommen en besprenkel met een eetlepel sesamolie.  

Stap 8

Verdeel de gepaneerde tofu over de salade en maak af met de koriander en eventueel de sesamzaadjes en de limoen. Serveer direct.

Vivera stevige tofu

Heb jij deze noedelsalade gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

In dit artikel vertellen we je alles over tofu! Meer leren over de verschillende soorten tofu? Dat lees je in dit artikel!

Op zoek naar meer favoriete recepten met tofu? Lees dan eens dit artikel!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.