Boekweitpannenkoeken met banaan
Isabel Boerdam

Boekweitpannenkoeken met banaan

donderdag 08 mei 2025
Naar recept

Wat is er beter dan een stapel zelfgemaakte pannenkoeken? Toen wij door het nieuwe kookboek van Lenna Omrani, Lenna’s Plantbased Kitchen, bladerden en deze stapel zagen moesten we natuurlijk gelijk dit recept proberen! Deze boekweitpannenkoeken zijn glutenvrij en nootachtig van smaak en de zelfgemaakte chocoladesaus maakt ze extra lekker en zoet… De perfecte manier om het weekend te starten!

Ingrediënten

5 minuten voorbereiden
15 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de pannenkoeken

Voor de chocoladesaus

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm voor de chocoladesaus in een steelpan de kokosmelk met de dadels op middelhoog vuur. Laat de melk warm en de dadels zacht worden.

Stap 2

Giet het mengsel in de blender of keukenmachine, voeg het cacaopoeder en het zout toe en mix tot een gladde, romige saus.

Stap 3

Doe de saus in een potje en zet opzij. Je kunt het zo laten staan of in de koelkast laten afkoelen. Hoe meer de saus afkoelt, hoe dikker hij wordt.

Stap 4

Doe ondertussen voor de pannenkoeken het boekweitmeel, de banaan, plantaardige melk en het vanille-extract in de blender. Mix tot een glad beslag. Voeg het bakpoeder toe en mix kort door. Laat het beslag daarna een paar minuten rusten.

Stap 5

Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep met een eetlepel het beslag in de pan om kleine pannenkoekjes te maken. Bak ze 2-3 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Herhaal tot alle beslag op is.

Stap 6

Stapel de pannenkoekjes op een bord en schenk de chocoladesaus erover. De chocoladesaus blijft in de koelkast tot 5 dagen goed. Je kunt hem opnieuw verwarmen voor een vloeibare textuur of koud gebruiken als een dikkere saus.

TIP


Voeg eventueel vers fruit, noten of kokosvlokken toe als extra topping.

Lenna's Plantbased Kitchen

€ 27,50

bol.com

lenna's plantbased kitchen

Heb jij dit recept geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.