
Wat is er beter dan een stapel zelfgemaakte pannenkoeken? Toen wij door het nieuwe kookboek van Lenna Omrani, Lenna’s Plantbased Kitchen, bladerden en deze stapel zagen moesten we natuurlijk gelijk dit recept proberen! Deze boekweitpannenkoeken zijn glutenvrij en nootachtig van smaak en de zelfgemaakte chocoladesaus maakt ze extra lekker en zoet… De perfecte manier om het weekend te starten!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de pannenkoeken
Voor de chocoladesaus
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm voor de chocoladesaus in een steelpan de kokosmelk met de dadels op middelhoog vuur. Laat de melk warm en de dadels zacht worden.
Stap 2
Giet het mengsel in de blender of keukenmachine, voeg het cacaopoeder en het zout toe en mix tot een gladde, romige saus.
Stap 3
Doe de saus in een potje en zet opzij. Je kunt het zo laten staan of in de koelkast laten afkoelen. Hoe meer de saus afkoelt, hoe dikker hij wordt.
Stap 4
Doe ondertussen voor de pannenkoeken het boekweitmeel, de banaan, plantaardige melk en het vanille-extract in de blender. Mix tot een glad beslag. Voeg het bakpoeder toe en mix kort door. Laat het beslag daarna een paar minuten rusten.
Stap 5
Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep met een eetlepel het beslag in de pan om kleine pannenkoekjes te maken. Bak ze 2-3 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Herhaal tot alle beslag op is.
Stap 6
Stapel de pannenkoekjes op een bord en schenk de chocoladesaus erover. De chocoladesaus blijft in de koelkast tot 5 dagen goed. Je kunt hem opnieuw verwarmen voor een vloeibare textuur of koud gebruiken als een dikkere saus.
TIP
Voeg eventueel vers fruit, noten of kokosvlokken toe als extra topping.
Heb jij dit recept geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.