Bourguignon van gerookte tofu en paddenstoelen
Isabel Boerdam

Bourguignon van gerookte tofu en paddenstoelen

zaterdag 17 mei 2025
Naar recept
Hoofdgerecht
Frans

De lente is nu echt begonnen, maar we nemen nog met moeite afscheid van de winterse keuken. Daarom delen we vandaag nog één laatste stoofgerecht van dit seizoen: een verrukkelijke vegan bourguignon uit het nieuwste kookboek van Lenna Omrani. Alleen al bij het lezen kregen we er trek van! Kook je met ons mee?

Ingrediënten

20 minuten voorbereiden
20 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit in 3 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.

Stap 2

Voeg de rode bieten en wortels toe en bak 5-6 minuten terwijl je regelmatig roert.

Stap 3

Bestrooi de groenten met de gerookte-paprikapoeder en voeg zout en peper toe naar smaak. Roer de tomatenpuree erdoor en laat 1 minuut meebakken. Voeg een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.

Stap 4

Schenk de rode wijn en groentebouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en voeg de laurierblaadjes en verse tijm toe. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 1 uur zachtjes stoven.

Stap 5

Voeg dan de verkruimelde ontbijtkoek toe. Roer goed door tot de ontbijtkoek is opgelost en de saus dikker begint te worden.

Stap 6

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen in 5-7 minuten goudbruin en zacht. Zet apart.

Stap 7

Zet de pan terug op het vuur. Bak de gerookte tofu in 4-5 minuten goudbruin in de resterende olie van de oesterzammen.

Stap 8

Voeg de oesterzwammen, tofu en het maïzenamengsel toe aan de stoofpot. Roer voorzichtig door en laat nog 5-7 minuten zachtjes koken zodat de smaken goed in de tofu en oesterzwammen kunnen trekken.

Stap 9

Schep de bourguignon op borden en garneer met verse peterselie.

Tip:


Lekker met brood of een groentepuree.

Lenna's Plantbased Kitchen

€ 27,50

bol.com

lenna's plantbased kitchen

Heb jij dit recept voor deze vegan bourguignon geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie hieronder, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Op zoek naar meer favoriete recepten met tofu? Lees dan eens dit artikel!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.