
De lente is nu echt begonnen, maar we nemen nog met moeite afscheid van de winterse keuken. Daarom delen we vandaag nog één laatste stoofgerecht van dit seizoen: een verrukkelijke vegan bourguignon uit het nieuwste kookboek van Lenna Omrani. Alleen al bij het lezen kregen we er trek van! Kook je met ons mee?
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit in 3 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
Stap 2
Voeg de rode bieten en wortels toe en bak 5-6 minuten terwijl je regelmatig roert.
Stap 3
Bestrooi de groenten met de gerookte-paprikapoeder en voeg zout en peper toe naar smaak. Roer de tomatenpuree erdoor en laat 1 minuut meebakken. Voeg een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.
Stap 4
Schenk de rode wijn en groentebouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en voeg de laurierblaadjes en verse tijm toe. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 1 uur zachtjes stoven.
Stap 5
Voeg dan de verkruimelde ontbijtkoek toe. Roer goed door tot de ontbijtkoek is opgelost en de saus dikker begint te worden.
Stap 6
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen in 5-7 minuten goudbruin en zacht. Zet apart.
Stap 7
Zet de pan terug op het vuur. Bak de gerookte tofu in 4-5 minuten goudbruin in de resterende olie van de oesterzammen.
Stap 8
Voeg de oesterzwammen, tofu en het maïzenamengsel toe aan de stoofpot. Roer voorzichtig door en laat nog 5-7 minuten zachtjes koken zodat de smaken goed in de tofu en oesterzwammen kunnen trekken.
Stap 9
Schep de bourguignon op borden en garneer met verse peterselie.
Tip:
Lekker met brood of een groentepuree.
Heb jij dit recept voor deze vegan bourguignon geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie hieronder, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Op zoek naar meer favoriete recepten met tofu? Lees dan eens dit artikel!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.