Cannelloni met aubergine
Karlijn Swaen

Cannelloni met aubergine

dinsdag 14 oktober 2025
Naar recept
Hoofdgerecht
Italiaans

Zelf cannelloni maken is heel erg makkelijk. Cannelloni is een buisvormige pasta, dat vaak wordt gevuld met een heerlijke vulling. Dat is in dit recept uit het kookboek Pasta Semplice - van Janneke Philippi - niet anders. Maar de cannelloni rol je in dit recept zelf, uit verse lasagnebladen! Lees snel verder.

Ingrediënten

30 minuten voorbereiden
20 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de helft van de aubergine in 8 minuten goudbruin en gaar. Schep ze op een bord. Bak in nog 2 eetlepels olijfolie ook de rest van de aubergine goudbruin en gaar.

Stap 2

Pureer met de staafmixer in een maatbeker de gepelde tomaten met de knoflook fijn. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en verwarm de tomatensaus 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schenk de helft van de tomatensaus in de ovenschaal.

Stap 4

Hak de takjes basilicum fijn en schep door de ricotta. Schep er ook de aubergine door. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Verdeel het aubergine-ricottamengsel over de lasagnebladen en rol ze op. Leg de cannelloni in de tomatensaus. Schenk de rest van de saus erover.

Stap 6

Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de cannelloni. Rasp de kaas erboven en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Stap 7

Bak de cannelloni in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer met extra geraspte Parmezaanse kaas.

Pasta Semplice

ISBN 9789048876167 | 192 pagina's | Overamstel uitgevers | Fotocredits Serge Philippi 

€ 32,99

bol.com

pasta semplice

Heb jij dit recept geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond, in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.