Chinese auberginedip
Isis van der Sluis

Chinese auberginedip

woensdag 16 juli 2025
Naar recept

Ben je toe aan wat variatie in je dips? In Dip In laat Sonali Shah zien hoe veelzijdig dips kunnen zijn en deze Chinese auberginedip is daar het perfecte voorbeeld van! Vol umami, een tikje pit en een heerlijke zachte textuur. Ideaal als bijzondere starter of verrassend bijgerecht! 

Dippertip! 


Kroepoek, slaschuitjes of komkommer. Deze dippers gaan perfect samen met de Chinese auberginedip en zijn leuke variaties op de dippers die je gewend bent. 

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op grillen. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.

Stap 2

Leg de aubergines op de bakplaat en plaats 10 tot 15 minuten onder de hete grill. Draai regelmatig en laat rondom zwart worden. Laat de aubergines iets afkoelen en snijd daarna voorzichtig in de lengte doormidden. Schraap het vruchtvlees uit de schillen en hak fijn. 

Stap 3

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op gematigd vuur. Voeg 1 theelepel van de sesamolie, de gemberwortel, knoflook en het wit van de lente-ui aan de pan toe. Roerbak 3 tot 4 minuten, of tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg dan de chilibonensaus en sojasaus toe. Roer goed en schel daarna de fijngehakte aubergine erbij. 

Stap 4

Serveer de dip warm of koud. Besprenkel met de rest van de sesamolie en zwarterijstazijn (naar smaak). Strooi het groen van de lente-ui over de dip en serveer. 

Dip in

€ 16,50

bol.com

dip in

Heb jij indruk gemaakt met deze Chinese auberginedip, of heeft de dip indruk gemaakt op jou?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.