
Wie houdt er nu niet van een versgebakken chocolate chip koekje? Deze versie van onze gastblogger Joris heeft een heerlijke vegan twist, waardoor iedereen ervan kan genieten. Met een mooie balans van zoet en zout zijn ze de perfecte traktatie bij een kop koffie of thee. Of gewoon om lekker van te snoepen wanneer jij daar zin in hebt. Bak je mee?
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Klop de boter en suikers luchtig met een mixer. Voeg de sojamelk toe en mix kort door.
Stap 3
Meng in een aparte kom de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, baking soda) en voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel. Vouw de chocolade erdoor.
Stap 4
Laat het deeg minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
Stap 5
Neem ongeveer 70 gram deeg per koekje, vorm ballen en leg ze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen.
Stap 6
Bak 12 minuten en laat volledig afkoelen. Bestrooi met zout en geniet!
Ga jij deze heerlijke chocolate chip koekjes proberen?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd wat je ervan vond!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.