Cottage cheese wrap
Karlijn Swaen

Cottage cheese wrap

donderdag 18 juli 2024
Naar recept

We zagen deze trend overal voorbij komen en vonden het tijd om zelf eens te proberen: de cottage cheese wrap. Een wrap gemaakt met maar een paar ingrediënten. We nemen jullie mee in deze proteïne rijke snack en vertellen jullie of het de moeite waard is om ook te proberen. Lees snel verder.

Een eiwitrijke wrap


Dat deze wrap ontzettend rijk is aan eiwitten hoeven we misschien niet uit te leggen. Door cottage cheese te blenden met 2 eieren is het misschien niet geheel verrassend dat deze wrap zo'n 35 gram eiwit bevat (zonder vulling). Daarom lijkt ons dit een perfect recept om toe te voegen aan ons dieet. Maar is het ook lekker?

Waar maken we deze cottage cheese wrap van?


We maken deze cottage cheese wrap van de volgende ingrediënten:



  • Cottage cheese: Bevat veel eiwitten en zorgt voor romigheid;;

  • Eieren: Zorgt voor binding en heeft ook een aandeel in de hoeveelheid eiwitten;

  • Kruiden: Geven smaak aan de wrap. Wij kozen voor peper, zout en Italiaanse kruiden.

Inspiratie voor de vulling


Het recept wat we vandaag delen is enkel voor de wrap zelf, maar je wilt deze natuurlijk ook lekker vullen. Aangezien deze wrap al vol eiwit zit, hoef je daar dus niet heel veel meer op te letten. We hebben drie variaties voor jullie:



  1. Zwarte bonen, maïs, avocado, tomaat, koriander, en een scheutje limoensap.

  2. Gegrilde groenten zoals paprika, courgette en aubergine, hummus, en een handvol rucola.

  3. Hummus, zongedroogde tomaten, olijven, komkommer, en feta, met een scheutje balsamico dressing.

Cottage cheese wrap

Ingrediënten

5 minuten voorbereiden
40 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de viral cottage cheese wrap

Hoe maak je deze viral wrap?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Stop alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad beslag. Giet over een bakplaat/vorm belegd met bakpapier en strijk uit.

Stap 3

Bak de cottage cheese wrap gaar in 25-35 minuten. Stel de over in eerste instantie liever iets korter in, zodat je kunt kijken of de wrap niet te hard gaat.

Stap 4

Laat vervolgens de wrap volledig afkoelen voordat je hem van de plaat af tilt, dit om te voorkomen dat de wrap scheurt. Tijd om hem te vullen en te geniten van deze eiwitrijke cottage cheese wrap.

Hoe kan ik dit het best bewaren?


Deze viral cottage cheese wrap is ontzettend vullend door de hoeveelheid eiwitten. Het is dan ook waarschijnlijk dat wanneer je alleen bent, je deze wrap niet in een keer zult opeten. Wat is dan de beste manier om het te bewaren?


Dat is eigenlijk heel makkelijk. Bewaar de overgebleven wrap in een ziplock zakje in de koelkast. Je kunt hem hier twee dagen in bewaren!

Ga jij deze viral cottage cheese wrap maken?

Laat ons weten wat je ervan vindt in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Dit ziet er echt fantastisch uit! Dit ga ik zeker proberen

08:42 19 juli 2024

Hi Pieter! Wat leuk om te lezen. We zijn benieuwd wat je ervan vond. Liefs, Karlijn

09:44 22 juli 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.