Cottage cheese met salsa macha
Isis van der Sluis

Cottage cheese met salsa macha

dinsdag 22 juli 2025
Naar recept

Deze Mexicaanse dip draait helemaal om contrasten: zachte, romige cottage cheese gecombineerd met de pittige kick van salsa macha. Het resultaat? Een verrassend lekkere dip die perfect past bij een borrel of als bijgerecht op tafel. Het recept komt uit Dip In van Sonali Shah. Een boek boordevol originele en creatieve dips. Met deze smaakmaker geef je je borrelhapjes net even wat extra's. Absoluut het proberen waard!

Dippertip! 


Deze dip smaakt heerlijk met knäckebröd of knapperige rauwkost.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olie en knoflook in een middelgrote steelpan op gematigd tot laag vuur. Draai het vuur lager zodra de olie begint te spetteren; laat 2 tot 3 minuten opstaan of tot de knoflook begint te geuren. 

Stap 2

Roer het sesamzaad, de pompoenpitten, zonnebloempitten, pinda’s en fijngesneden ancho- en guajillopepers door de olie en laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur staan of tot de zaden en pinda’s bruin beginnen te worden. Neem de pan van het vuur, roer het ciderazijn en het zout door de olie en laat afkoelen. 

Stap 3

Zeef de olie en pureer de vaste delen in de keukenmachine tot een grove pasta. Roer deze pasta weer door de olie, totdat alles goed gemengd is. Proef en breng de salsa macha eventueel op smaak. 

Stap 4

Schep de cottage cheese in een mooie schaal en besprenkel met 3 tot 4 eetlepels (of zoveel je maar lekker vindt) salsa macha. 

Dip in

€ 16,50

bol.com

dip in

Heb jij deze smaakvolle dip met pittige twist geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.