
Als liefhebbers van chocolade zijn we constant op zoek naar de volgende grote hype in de chocoladewereld. En we hebben hem gevonden! Maak kennis met de Dubai reep, welke wereldwijd viraal gaat. Eeen chocoladereep met een vulling van pistache en kadayif. Is dat nu echt zo lekker als iedereen voordoet? Wij moesten dit natuurlijk proberen en doken zelf de keuken in. Maar, natuurlijk maken wij de vegan versie!
Viral Dubai Chocoladereep
Hoe kan het dat een chocoladereep viraal gaat? Dat ligt bij deze reep geheel aan de vulling. Een vulling van pistache pasta en kadayif (komen we zo op terug) maakt deze reep uniek. Door de kadayif op te bakken wordt het erg crispy. Zo creëer je een krokante vulling met een zacht omhulsel van melkchocolade. De pistache pasta zorgt voor de kleur en de volle smaak en maakt het simpelweg genieten.

Waar wordt het van gemaakt?
Deze chocoladereep bevat de volgende ingrediënten:
Plantaardige chocolade: Wat is een chocoladereep zonder chocolade? Het originele recept is met melkchocolade, maar wij maken deze reep liever plantaardig. Wij vinden iChoc de beste plantaardige melkchocolade die er te vinden is!
Pistache pasta: Pistache pasta is een romige, smaakvolle pasta gemaakt van gemalen pistachenoten. Je kunt het zelf maken of kopen bij winkels als Ekoplaza. Let er goed op dat de pistache crème die je koopt ook daadwerkelijk plantaardig is.
Kadayif deegdraden: Bestaat uit fijne, dunne draden van deeg, die een kenmerkende textuur en knapperigheid geven aan gerechten. Je kunt dit kopen bij een Turkse supermarkt.
Plantaardige roomboter: Om natuurlijk de deegdraden even lekker knapperig te bakken ;).

iChoc chocolade
Wij zijn fan van chocolade en eten dan het liefst chocolade dat goed is voor zowel mens als planeet. Herken jij je hierin? Maak dan kennis met het uitgebreide assortiment van iChoc chocolade! Wat iChoc echt uniek maakt, is hun aanbod van plantaardige 'melk' chocolade, die ontzettend romig en smaakvol is, én dat zonder zuivel. Dit bewijst dat fantastische chocolade geen zuivel nodig heeft. Bovendien is iChoc volledig biologisch en wordt het gemaakt van eerlijk verhandelde cacao uit de Dominicaanse Republiek, zonder gebruik van genetisch gemodificeerde ingrediënten. Dus als je op zoek bent naar heerlijke en ethisch verantwoorde chocolade, dan moet je zeker iChoc eens proberen!
Vandaag gebruiken wij de iChoc Super Nut reep voor dit recept. Maar neem ook hier eens een kijkje om te zien wat je nog meer kunt maken met hun chocoladerepen!
Side note: onderstaand recept is voor 1 reep!

Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de chocoladereep
Benodigdheden
Zo maak je deze Dubai reep
Stap 1
Bedek je bakvorm met bakpapier. Wanneer je een siliconenvorm gebruikt is invetten met (plantaardige) olie voldoende.
Stap 2
Zet vervolgens een pan heet water op het vuur. Plaats op deze pan een hittebestendige kom en smelt hierin één iChoc chocoladereep au bain-marie. Wanneer de chocolade volledig is gesmolten kun je dit in je (siliconen) bakvorm gieten. Plaats je bakvorm in de vriezer om de chocolade weer op te laten stijven. Laat dit ongeveer een uur rusten.
Stap 3
In de tussentijd smelt je de plantaardige roomboter in een koekenpan en voegt hier de kadayif deegrepen aan toe. Maak dit goed los en bak tot het knapperig en lichtbruin begint te worden.
Stap 4
Haal de kadayif deegrepen van het vuur en voeg hier de pistache pasta aan toe. Roer dit goed door elkaar.
Stap 5
Haal de bakvorm uit de vriezer en bedek de eerste laag chocolade met het pistache-kadayif mengsel. Druk dit goed aan en zet de bakvorm terug in de vriezer.
Stap 6
Smelt dan de tweede reep iChoc chocolade au bain-marie zoals bij stap 2. Wanneer dit volledig is gesmolten giet je dit over het pistache-kadayif mengsel in de bakvorm. Laat dit weer minimaal een uur rusten in de vriezer.
Stap 7
Na een uur kun je de reep uit de vriezer halen. Snijd eventueel in blokjes wanneer je het wilt delen, maar je mag er ook voor kiezen om het volledig zelf op te eten!
Tip!
Eventueel kun je ervoor kiezen om de chocolade te tempereren. Door chocolade te tempereren zorg je ervoor dat de chocolade een glanzende afwerking krijgt en mooi hard wordt bij kamertemperatuur. Dit proces helpt ook om een knapperige textuur te verkrijgen en voorkomt dat de chocolade wit uitslaat, wat komt door vetbloem (het afscheiden van cacaoboter). Tempereren stabiliseert de kristallen in de cacaoboter, wat resulteert in chocolade die zijn vorm behoudt en niet snel smelt wanneer je het aanraakt.
Wij zijn fan van deze chocoladereep!
Ga jij dit thuis ook proberen? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
In samenwerking met iChoc
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.