Feestelijke borrelplank: genieten tijdens de feestdagen
Karlijn Swaen

Feestelijke borrelplank: genieten tijdens de feestdagen

vrijdag 20 december 2024
Naar recept
Betaalde samenwerking met Henri Willig

Ben jij nog op zoek naar last-minute inspiratie voor een feestelijke borrelplank? Met dit recept zet je in een handomdraai een schitterende plank op tafel die geschikt is voor elk soort feestje. Je kunt dit recept aanvullen met nog meer zelfgemaakte dips en crackers, maar de basis is met deze plank in ieder geval gelegd. Ga jij het proberen?

Feestelijke borrelplank


Een feestelijke borrelplank bestaat wat ons betreft uit meerdere snacks. Belangrijk vinden wij dat de balans tussen zoet en hartig goed is op een borrelplank. En stiekem vinden wij een borrelplank niet compleet zonder heerlijke kaasjes. Je kunt natuurlijk kiezen voor de standaard kazen die iedereen kent, of een beetje uitpakken met wat specialere varianten.


Voor dit laatste kijken wij graag bij de producten van Henri Willig. Deze ambachtelijke kaasboer heeft het meest uitgebreide assortiment aan producten en smaken. Zo kun je kiezen voor pestokazen, maar ook voor kazen met alcohol erin verwerkt. Dit laatste vinden wij toch extra leuk voor zo'n feestelijke borrelplank. In dit recept kiezen we dan bijvoorbeeld ook voor de sparkling wine kaas. Een mix tussen Goudse kaas en een mousserende wijn. Lekker bruisend voor de feestdagen dus!


Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de borrelplank

Ingrediënten voor de uienchutney

Bereiding

Stap 1

Verhit een beetje olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de rode uien toe en bak ze zacht en glazig in ongeveer 5-7 minuten, terwijl je regelmatig roert.

Stap 2

Voeg de rodewijnazijn, rode wijn en bruine suiker toe aan de pan. Laat het mengsel op laag vuur pruttelen tot de vloeistof is ingekookt en de chutney een dikke, stroperige consistentie heeft, dit duurt ongeveer 20-30 minuten. Roer af en toe en breng eventueel op smaak met een snufje zout.

Stap 3

Bouw in de tussentijd je borrelplank op. Dit doe je door de kazen uit de verpakking te leggen en op jouw favoriete plank te leggen. Drappeer hier de overige ingrediënten omheen.

Stap 4

Schep de grove mosterd en uienchutney in een leuk schaaltje en tijd om de borrel te starten! Serveer met een lekker glaasje bubbels en fijne feestdagen!

Waar maak jij je favoriete borrelplank mee?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Beeld: Met dank aan Studio Koker

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.