Flatbread met gegrilde aubergine en krokante maïs
Karlijn Swaen

Flatbread met gegrilde aubergine en krokante maïs

vrijdag 22 augustus 2025
Naar recept
Lunch
Italiaans

Heb jij zin in een lekkere lunch? Probeer dan eens dit Italiaans geïnspireerde recept voor een heerlijke flatbread met gegrilde aubergine. Doordat we balsamico crema en zelfgemaakte knoflookolie toevoegen maken we deze lunch enorm smaakvol en het krokante van de maïs zorgt voor een lekkere bite. Wij kunnen sinds het maken van dit recept alleen nog maar dromen van dit broodje!

Ingrediënten

5 minuten voorbereiden
10 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Voor de knoflookolie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven en bereid de flatbreads volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2

Verwarm ondertussen in een koekenpan 4 eetlepels olie en pers hierin de knoflookteentjes fijn. Laat dit zacht bakken, zodat de smaken van de knoflook in de olie trekken.

Tip: Hoe meer je maakt, hoe meer je hebt! Je kan het goed bewaren in een potje en over andere gerechten heen doen.

Stap 3

Verwarm wat olijfolie in een grillpan en grill hierin de aubergine goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Tijd om de flatbreads te beleggen! Besmeer rijkelijk met cottage cheese. Leg hier de plakjes aubergine en tomaat op en breng op smaak met balsamico crema. Maak het broodje af met de lente-ui (of basilicumblaadjes), krokante maïs en wat knoflookolie. Eet smakelijk!

Heb je meer tijd?


Maak dan de flatbreads en krokante maïs zelf!


Mini-recept flatbreads


Ingrediënten (ca 6 stuks)



  • 250 g bloem

  • 150 ml water

  • 2 el olijfolie

  • ½ tl zout


Bereiding



  1. Meng alles tot een soepel deeg, laat 10 min rusten.

  2. Verdeel het deeg in kleine bolletjes, rol uit tot dunne ronde lapjes.

  3. Bak 2 tot 3 minuten per kant in een hete, droge koekenpan.


Mini-recept krokante maïs


Ingrediënten



  • 1 blik maïs (ca. 300 g uitlekgewicht)

  • 2 el zonnebloemolie

  • 1 tl paprikapoeder

  • ½ tl chilipoeder

  • ½ tl knoflookpoeder

  • 1 tl suiker

  • ½ tl zout


Bereiding



  1. Verwarm de oven op 180 °C en meng de uitgelekte maïs met de olie.

  2. Verspreid op een bakplaat en bak 20–25 min tot krokant, halverwege omscheppen.

  3. Strooi paprika-, chili-, knoflookpoeder, suiker en zout erover, schep om en laat afkoelen.

Zie hier hoe wij het maken:

Ga jij dit recept voor deze heerlijke flatbreads proberen?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.