Ratatouille, oftewel: de Franse groentestoof. Stoofrecepten zijn wat ons betreft perfect voor dit seizoen, maar wist jij dat ratatouille zich ook perfect leent als vulling voor een hartige taart. Met een basis van tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook zal het geen verrassing zijn dat het van origine vegetarisch is. Lekker met een kruidenolie van oregano, tijm, peterselie en basilicum!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Stap 2
Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 5-6 minuten totdat deze glazig begint te worden en voeg daarna de knoflook toe. Voeg, wanneer die begint te geuren, de tomatenpuree en de rodewijnazijn toe. Bak het geheel vijf minuten tot de olie begint te scheiden van de tomatenpuree. Haal van de warmtebron.
Stap 3
Meng de gedroogde oregano, gedroogde tijm, platte peterselie, het basilcium en 2 eetlepels olijfolie in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
Stap 4
Pak een taartvorm en vet deze in met olijfolie. Leg de plakjes taartdeeg in de taartvorm en druk aan zodat de deegnaden mooi in elkaar overlopen. Prik wat gaatjes in de bodem zodat de lucht kan ontsnappen.
Stap 5
Verdeel het tomatenmengsel over de quichebodem. Leg de aubergine- en courgetteplakjes om en om dakpansgewijs in een cirkel in de quichevorm. Verdeel de kruidenolie met een lepel over de groenten en bak de taart 25-30 minuten in de oven totdat deze goudbruin kleurt en knapperig is geworden. Laat kort afkoelen en haal deze voorzichtig uit de vorm.
Stap 6
Snijd de ratatouilletaart in punten, verdieel die over de borden en serveer direct.
Heb jij dit recept geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.