Op zoek naar een lekker en verwarmend tussengerecht voor kerst? Franse uiensoep is wat ons betreft een perfect gerecht tussen de gangen door. Met langzaam gekarameliseerde uien, een goede bouillon en een laagje gesmolten kaas bovenop, brengt deze soep comfort en luxe tegelijk op je tafel. Perfect om je gasten alvast in de kerstsfeer te krijgen zonder dat het zwaar valt vóór het hoofdgerecht.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Smelt boter en olie in een soeppan. Voeg de sjalotten toe en bak op laag vuur 30 minuten tot ze diep goudbruin zijn. Voeg halverwege de suiker toe om het karamelliseren te helpen.
Stap 2
Roer de bloem erdoor en bak 2 minuten mee.
Stap 3
Voeg de groentebouillon toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en fleur de sel. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Stap 4
Schep de soep in ovenbestendige kommen. Leg op elke kom en sneetje brood en bestrooi royaal met Emmentaler en Parmezaanse kaas.
Tip: Let goed op bij het kopen van kaas dat je er eentje koopt met een microbieel of vegetarisch stremsel! Te vinden in de ingrediëntenlijst. Zo weet je zeker dat je een vegetarische kaas hebt.
Stap 5
Gratineer voor 5-8 minuten onder de grill in de oven tot goudbruin en bubbelend. Serveer direct, met een takje tijm voor een feestelijke touch!
Op zoek naar meer kerstrecepten?
Dit e-book is gevuld met 20 feestelijke recepten, waarmee je iedere vega(n) én vleesliefhebber mee verrast. Denk aan complete borrelplanken, heerlijke desserts en alles daartussenin. Een Veggie Christmas met De Hippe Vegetariër!
Heb jij dit recept geprobeerd voor de feestdagen?
Of heb je een ander lekker tussengerecht bedacht? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.