Gerookte tofu tortilla’s met avocado-mais salsa
Karlijn Swaen

Gerookte tofu tortilla’s met avocado-mais salsa

zaterdag 01 februari 2025
Naar recept
Hoofdgerecht
Mexicaans
Betaalde samenwerking met Vivera

Op zoek naar een snelle, kleurrijke en gezonde maaltijd? Deze gerookte tofu tortilla’s met avocado-maïs salsa zijn een echte smaakexplosie! Perfect voor een doordeweekse avond of een gezellige etentje met vrienden. De rokerige smaak van de Vivera gerookte tofu combineert prachtig met de frisse avocado, zoete maïs en een vleugje limoen. Of je nu vegetariër bent of gewoon zin hebt in iets nieuws, dit gerecht is makkelijk te maken en zit boordevol voedingsstoffen. Zet je favoriete toppings klaar, vouw die tortilla’s en geniet van een heerlijk feestje op je bord!

Tofu shredden


Voor dit gerecht gebruiken we geraspte tofu die we lekker krokant bakken in de oven. Door de tofu te 'shredden' (oftewel: raspen) en te roosteren, krijgt het een heerlijke textuur en een mooie bite. Wij gebruiken de gerookte tofu van Vivera, omdat we deze het lekkerst vinden: het heeft een stevige structuur en neemt perfect de smaken van de kruiden op. Door het te bakken in de oven wordt de tofu lekker goudbruin en knapperig, wat de perfecte basis vormt voor de zachte avocado-maïs salsa. Deze combinatie zorgt voor een uitgebalanceerd en vullend gerecht dat zowel lekker als voedzaam is!

Vivera gerookte tofu

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
30 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de tofu tortilla's

Ingrediënten voor de barbecuesaus

Vivera gerookte tofu

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Stap 2

Rasp de tofu met een grove rasp, verdeel met een scheut olijfolie over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de oven. Schep halverwege om. 

Stap 3

Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak met een snuf zout op middelhoge temperatuur de knoflook en de ui, totdat deze zacht en lichtgekleurd zijn. 

Stap 4

Voeg vervolgens de ketchup, peper, appelazijn, komijn, en paprikapoeder toe en laat voor 7-10 minuten pruttelen op lage temperatuur, tot de saus wat is ingedikt en de smaken samen zijn gekomen.

Stap 5

Meng voor de gepekelde rode ui met de lepel appelazijn en zout en masseer met je handen door elkaar zodat de rode ui de azijn goed opneemt. Zet apart. 

Stap 6

Meng voor de avocado-maïs salsa de avocado, het sap en rasp van de limoen en de maïs in een kom door elkaar. 

Stap 7

Voeg de tofureepjes bij de barbecuesaus in de pan en verwarm nog 5 minuten mee op middelhoge temperatuur.

Stap 8

Verwarm de tortilla’s kort in een droge pan of magnetron.

Stap 9

Vul de tortilla’s met de tofu, vervolgens de salsa en maak af met de rode ui. Vouw de tortilla dubbel en serveer direct.

Vivera gerookte tofu

Heb jij dit heerlijke recept gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd! Vind meer inspiratie op onze 'How to Tofu'-pagina!

Met dank aan Studio Koker

In dit artikel vertellen we je alles over tofu! Meer leren over de verschillende soorten tofu? Dat lees je in dit artikel!

Weet je dat allemaal al? Dan delen we in dit artikel nog tips over hoe je goed met tofu kunt koken.

Op zoek naar meer favoriete recepten met tofu? Lees dan eens dit artikel!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.