Niets is zo heerlijk als de geur van geroosterde aardappels die de keuken vult. Zeker als ze gecombineerd worden met de frisse smaak van citroen en de aromatische kruiden van dille. Dat moet Joris, van het foodplatform Le Cocque, ook hebben gedacht. Deze geroosterde aardappels zijn niet alleen een smaakvolle aanvulling op je maaltijd, maar ook perfect als snack voor een gezellige avond. Kook jij met ons mee?
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Meng in een grote kom de aardappels met olijfolie, citroensap, citroenrasp, knoflook, dille, zout en peper. Zorg ervoor dat alle aardappels goed bedekt zijn.
Stap 3
Verspreid de aardappels gelijkmatig over de bakplaat.
Stap 4
Rooster 25-30 minuten, of totdat de aardappels goudbruin en knapperig zijn. Halverwege even omscheppen.
Stap 5
Serveer warm, eventueel gegarneerd met extra citroenrasp en verse dille.
Heb jij deze geroosterde aardappels gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd wat je ervan vond!
Ben je op zoek naar een goede citruspers? Neem dan een kijkje in dit artikel!
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.