
Als we denken aan kerst, denken we massaal aan stoofpeertjes. Dit recept voor gevulde stoofpeertjes is een feest op tafel! De combinatie van gekaramelliseerde peer, koffie, kaneel en Ras el Hanout zorgt ervoor dat jij jouw gasten verrast met een origineel en smaakvol dessert.
Gestoofde peertjes
Gestoofde peertjes zijn een echte kerstklassieker en hét perfecte nagerecht om je feestdiner mee af te sluiten. Met hun rijke smaak, prachtige kleur en warme aroma's passen ze perfect bij de gezelligheid van de feestdagen. Stoofperen hebben een heerlijke zoetheid die tijdens het koken alleen maar intenser wordt, terwijl de specerijen zorgen voor een extra feestelijke twist.
Onze versie van gestoofde peertjes is net even anders, en misschien zelfs nóg lekkerder! We stoven ze in een mix van koffie en kaneel. De koffie geeft een diepe, bijna karamelachtige smaak, terwijl kaneel zorgt voor een vertrouwd winters aroma. Het resultaat? Een heerlijk geurende pan vol peertjes die smelten in je mond en vol smaak zitten. Pluspunt: je hele keuken ruikt gelijk enorm lekker!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de gestoofde peer
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de peer.
Stap 2
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Bak de peer licht aan en voeg de suiker toe. Laat de suiker karamelliseren.
Stap 3
Blus de peren af met koffie wanneer de suiker gekarameliseerd is en voeg de steranijs en het kaneelstokje toe. Verwijder de pan van de warmtebron.
Stap 4
Haal de peer uit de pan en snijd deze door de helft. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten en vul de helften met een eetlepel hummus. Leg de speculaaskruimels op een bord (met bijvoorbeeld een steekring) en daarop de gevulde halve peer. Garneer het geheel met geroosterde amandelen en wat koffiesiroop.
Ga jij deze gestoofde peertjes in koffie met Ras el Hanout maken?
Laat het ons weten in een reactie op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.