Gevulde tomaten caprese met basilicumolie
Karlijn Swaen

Gevulde tomaten caprese met basilicumolie

donderdag 12 december 2024
Naar recept

Dit recept voor gevulde tomaten laat zien dat je niet veel ingrediënten nodig hebt om een lekker voorgerecht op tafel te zetten. Vul deze tomaatjes met mozzarella, top af met paneer en basilicumolie en laat de oven het werk voor je doen!

Gevulde tomaten caprese


Dit gerecht is een heerlijk voorgerecht voor de kerstdagen. De tomaten zijn sappig en vol van smaak, wat ze de ideale basis maakt voor deze lichte, maar smaakvolle vulling.


De romige mozzarella smelt in de oven en vormt samen met de krokante paneer een lekkere textuur. De basilicumolie voegt een geurige, frisse touch toe die het geheel balanceert en de smaken extra benadrukt.


Het is een voorgerechtje dat zowel visueel als qua smaak indruk maakt, zonder dat het veel tijd kost om te bereiden. Hierdoor heb je meer tijd om van het kerstgezelschap te genieten. Perfect om de feestdagen in stijl te beginnen!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de gevulde tomaten caprese

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in met olijfolie.

Stap 2

Snijd de topjes van de tomaten en hol ze voorzichtig uit met een lepel.

Stap 3

Bestrooi de tomaten met een snufje zout en snijd de buffelmozzarella in 12 stukjes. Doe vervolgens in elk tomaatje een stukje mozzarella en plaats deze in de ovenschaal. Top de tomaatjes af met paneermeel en zet ze voor 15 minuten in de oven.

Stap 4

Maak ondertussen de basilicumolie door olijfolie, twee derde van de basilicum en een snuf zout in een keukenmachine met elkaar te mengen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Verdeel de tomaten over de borden en besprenkel met de basilicumolie. Garneer met verse blaadjes basilicum.

Ga jij deze gevulde tomaten maken als kerst voorgerecht?

Of ga jij een ander voorgerecht maken? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.