
Koken met groenten, wij zijn er dol op. Maar ook Welmoed Bezoen is hier dol op, want zij brengt alweer de tweede versie uit van de groentebijbel: een kookboek vol met recepten waarin groente de hoofdrol spelen. Zo ook in dit recept voor een gnocchi met boerenkool-madacamiapesto. Want waarom zou je alleen pesto kunnen maken van basilicum en pijnboompitten. Juist het experimenteren met verschillende pesto's maakt koken zo leuk. Ga jij dit recept uit dit fantastische, nieuwe kookboek proberen?
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereiding
Stap 1
Pureer de helft van de macadamianoten, de Parmezaanse kaas, knoflook, chilipeper, olijfolie, boerenkool, het basilicum en het citroensap glad in een blender. Voeg een paar eetlepels water toe om het makkelijker te pureren. Doe de pesto in een grote kom en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Breng ruim gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook ze tot ze omhoog komen drijven, ongeveer drie minuten. Schep de gnocchi uit het water en in de kom met pesto. Wentel de gnocchi erin tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de gnocchi over vier borden en bestrooi met de zuurbessen en resterende macadamianoten.
Tip!
Dit is een super leuk recept om te serveren tijdens kerst. Het is makkelijk om van tevoren alle onderdelen voor te bereiden en op het laatst moment samen toe te voegen. De opmaak heeft iets weg van een kerstboom.
Heb jij dit recept geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.