Gnocchi met een verrassende twist! Dit gerecht tilt comfort food naar een hoger niveau door gnocchi te combineren met knapperige tofu 'gehakt', zoete gekarameliseerde uien en de frisse, sappige touch van granaatappelpitjes. Het resultaat? Een ultieme smaakexplosie die zowel fancy als eenvoudig te bereiden is. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd met een vleugje luxe.
Dit heerlijke recept is afkomstig van niemand minder dan onze gastblogger Joris de Kock, de culinaire creatieveling achter het populaire foodplatform Le Cocque. Probeer dit gerecht zelf!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de gnocchi
Ingrediënten voor het tofu-gehakt
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Verkruimel de tofu en meng met olie, sojasaus, knoflookpoeder, uienpoeder, gerookt paprikapoeder en edelgistvlokken.
Stap 3
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten, halverwege omscheppen, tot de tofu knapperig is.
Stap 4
Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak 20 minuten, af en toe roeren, tot ze zacht en goudbruin zijn.
Stap 5
Breng op smaak met zout, peper en ras el hanout.
Stap 6
Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een beetje kookwater voordat je afgiet.
Stap 7
Voeg de gebakken tofu en gekookte gnocchi toe aan de pan met uien.
Stap 8
Meng de granaatappelmelasse en een scheutje gnocchi-water erdoor tot alles bedekt is.
Stap 9
Bestrooi met verse munt en granaatappelpitjes. Maak af met een scheutje citroensap voor een frisse touch.
Zien hoe Joris dit zelf maakt?
Heb jij dit recept voor deze gnocchi met tofu-gehakt geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd! Vind meer inspiratie op onze 'How to Tofu'-pagina!
In dit artikel vertellen we je alles over tofu! Meer leren over de verschillende soorten tofu? Dat lees je in dit artikel!
Weet je dat allemaal al? Dan delen we in dit artikel nog tips over hoe je goed met tofu kunt koken.
Op zoek naar meer favoriete recepten met tofu? Lees dan eens dit artikel!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.