Gnocchi met gehakt van tofu
Joris de Kock

Gnocchi met gehakt van tofu

woensdag 23 april 2025
Naar recept

Gnocchi met een verrassende twist! Dit gerecht tilt comfort food naar een hoger niveau door gnocchi te combineren met knapperige tofu 'gehakt', zoete gekarameliseerde uien en de frisse, sappige touch van granaatappelpitjes. Het resultaat? Een ultieme smaakexplosie die zowel fancy als eenvoudig te bereiden is. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd met een vleugje luxe.

Dit heerlijke recept is afkomstig van niemand minder dan onze gastblogger Joris de Kock, de culinaire creatieveling achter het populaire foodplatform Le Cocque. Probeer dit gerecht zelf!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de gnocchi

Ingrediënten voor het tofu-gehakt

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2

Verkruimel de tofu en meng met olie, sojasaus, knoflookpoeder, uienpoeder, gerookt paprikapoeder en edelgistvlokken.

Stap 3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten, halverwege omscheppen, tot de tofu knapperig is.

Stap 4

Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak 20 minuten, af en toe roeren, tot ze zacht en goudbruin zijn.

Stap 5

Breng op smaak met zout, peper en ras el hanout.

Stap 6

Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een beetje kookwater voordat je afgiet.

Stap 7

Voeg de gebakken tofu en gekookte gnocchi toe aan de pan met uien.

Stap 8

Meng de granaatappelmelasse en een scheutje gnocchi-water erdoor tot alles bedekt is.

Stap 9

Bestrooi met verse munt en granaatappelpitjes. Maak af met een scheutje citroensap voor een frisse touch.

Zien hoe Joris dit zelf maakt?

Heb jij dit recept voor deze gnocchi met tofu-gehakt geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd! Vind meer inspiratie op onze 'How to Tofu'-pagina!

In dit artikel vertellen we je alles over tofu! Meer leren over de verschillende soorten tofu? Dat lees je in dit artikel!

Weet je dat allemaal al? Dan delen we in dit artikel nog tips over hoe je goed met tofu kunt koken.

Op zoek naar meer favoriete recepten met tofu? Lees dan eens dit artikel!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.