
Gnocci: de zachte, fluffy deegkussentjes gemaakt van aardappel. Een van oorsprong Italiaanse gerecht, waar wij dol op zijn! In dit recept uit het kookboek Budget Vegan in 30 minuten maakt Saskia Sidey een heerlijke overschotel met de gnocci, samen met witte bonen en boerenkool. We gebruiken kant-en-klare gnocci, maar zelf maken kan natuurlijk ook!
Als vervanger voor kaas worden in dit recept edelgistvlokken gebruikt. Edelgistvlokken, ook wel nutritional yeast genoemd, is een inactieve gist die net als kaas een hartige, umami smaak heeft. Ideaal dus als kaasvervanger! Edelgistvlokken zijn ook nog eens laag in calorieën, bevatten veel eiwitten en B12. Auteur Saskia Sidey geeft nog als tip: ‘’Vervang de boerenkool door spinazie als je dat lekkerder vindt. Je kunt deze ovenschotel het beste rechtstreeks uit de oven eten als de saus nog heel romig is.’’
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor 2 personen
Zo maak je de gnocci met romige witte bonen en boerenkool
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Stap 2
Pureer in een blender de bonen, knoflook, edelgistvlokken en plantaardige melk tot een gladde saus.
Stap 3
Schenk de saus in een diepe ovenschaal, voeg de citroenrasp, gnocchi en boerenkool toe en hussel goed. Bestrooi de gnocchi met paneermeel en edelgistvlokken.
Stap 4
Verwarm de gnocchi 20 tot 25 minuten in de oven tot de saus is ingedikt en het gerecht hier en daar begint te verkleuren.
Stap 5
Bestrooi de gnocchi desgewenst met de peterselie. Je kunt ook de citroen, die je gebruikte voor de citroenrasp, in partjes snijden en erbij serveren.
Notities
Heb jij de gnocci met romige witte bonen en boerenkool uit het boek Budget Vegan in 30 minuten gemaakt? Laat het ons weten met een foto via Instagram en tag ons met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat het ons weten in een reactie op het blog of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.