Gnocci met romige witte bonen en boerenkool
Anouska Blankman

Gnocci met romige witte bonen en boerenkool

zaterdag 06 april 2024
Naar recept

Gnocci: de zachte, fluffy deegkussentjes gemaakt van aardappel. Een van oorsprong Italiaanse gerecht, waar wij dol op zijn! In dit recept uit het kookboek Budget Vegan in 30 minuten maakt Saskia Sidey een heerlijke overschotel met de gnocci, samen met witte bonen en boerenkool. We gebruiken kant-en-klare gnocci, maar zelf maken kan natuurlijk ook!

Als vervanger voor kaas worden in dit recept edelgistvlokken gebruikt. Edelgistvlokken, ook wel nutritional yeast genoemd, is een inactieve gist die net als kaas een hartige, umami smaak heeft. Ideaal dus als kaasvervanger! Edelgistvlokken zijn ook nog eens laag in calorieën, bevatten veel eiwitten en B12. Auteur Saskia Sidey geeft nog als tip: ‘’Vervang de boerenkool door spinazie als je dat lekkerder vindt. Je kunt deze ovenschotel het beste rechtstreeks uit de oven eten als de saus nog heel romig is.’’

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor 2 personen

Zo maak je de gnocci met romige witte bonen en boerenkool

Stap 1

 Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Stap 2

 Pureer in een blender de bonen, knoflook, edelgistvlokken en plantaardige melk tot een gladde saus.

Stap 3

Schenk de saus in een diepe ovenschaal, voeg de citroenrasp, gnocchi en boerenkool toe en hussel goed. Bestrooi de gnocchi met paneermeel en edelgistvlokken.

Stap 4

Verwarm de gnocchi 20 tot 25 minuten in de oven tot de saus is ingedikt en het gerecht hier en daar begint te verkleuren.

Stap 5

Bestrooi de gnocchi desgewenst met de peterselie. Je kunt ook de citroen, die je gebruikte voor de citroenrasp, in partjes snijden en erbij serveren.

Notities

Heb jij de gnocci met romige witte bonen en boerenkool uit het boek Budget Vegan in 30 minuten gemaakt? Laat het ons weten met een foto via Instagram en tag ons met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat het ons weten in een reactie op het blog of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Budget Vegan in 30 minuten

Saskia Sidey Good Cook

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.