Toen we door het nieuwe kookboek van Noor Murad aan het bladeren waren en dit recept zagen wisten we, we moeten dit met jullie delen. Wij zijn namelijk erg fan van halloumi, en misschien jij ook! Maar om halloumi te eten bij de brunch, daar hadden wij nog niet eerder aan gedacht. Met dit recept verras jij je gasten zeker!
Gebakken halloumi met pittige olijven en walnoten
Dit recept is heel geschikt als brunch, met zachtgekookte eieren. Maar het kan net zo goed doorgaan als lichte lunch of diner. Noor Murad geeft aan dat we ons vrij mogen voelen om het recept vegan te maken, door de halloumi te vervangen door gebakken en gezouten tofu! Ga jij het maken?
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de salsa
Ingrediënten voor de halloumi
Bereidingswijze
Stap 1
Maak de salsa door de olie en knoflook in een kleine koekenpan te doen en die op halfhoog vuur te zetten. Verhit tot de knoflook begint te borrelen en geurt, ongeveer 1,5 minuut, en voeg het korianderzaad en de chilivlokken toe. Bak nog 30 seconden.
Stap 2
Roer de paprika, harissa, azijn en ahornsiroop erdoor en verwarm 5 minuten. Zet opzij, laat afkoelen tot kamertemperatuur, laat in een grote kom glijden en schep de rest van de ingrediënten erdoor.
Stap 3
Verhit de oven tot 180 graden.
Stap 4
Halveer elk blok halloumi zodat ze dezelfde vorm hebben maar dunner zijn en je vier rechthoeken hebt. Dep ze goed droog. Snijd elk stuk aan één kant kruislings in, ongeveer 1,5 cm diep.
Stap 5
Verhit de olie in een koekenpan op halfhoog vuur. Leg de stukken halloumi erin en bak in totaal 4-5 minuten, tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn. Leg ze in een kleine ovenschaal of braadslede met de ingesneden kant naar boven en schenk de olie uit de pan erover, gevolgd door de ahornsiroop. Bak 7 minuten in de oven, of tot ze helemaal zacht zijn.
Stap 6
Leg ze op een bord, schenk het vocht uit de ovenschaal erover en schep de salsa erop. Dien meteen op, terwijl de halloumi nog warm is.
Meer recepten van Noor Murad?
Heb jij dit recept geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.