Halloumi met pittige olijven en walnoten
Karlijn Swaen

Halloumi met pittige olijven en walnoten

vrijdag 24 oktober 2025
Naar recept
Brunch
Midden-Oosten

Toen we door het nieuwe kookboek van Noor Murad aan het bladeren waren en dit recept zagen wisten we, we moeten dit met jullie delen. Wij zijn namelijk erg fan van halloumi, en misschien jij ook! Maar om halloumi te eten bij de brunch, daar hadden wij nog niet eerder aan gedacht. Met dit recept verras jij je gasten zeker!

Gebakken halloumi met pittige olijven en walnoten


Dit recept is heel geschikt als brunch, met zachtgekookte eieren. Maar het kan net zo goed doorgaan als lichte lunch of diner. Noor Murad geeft aan dat we ons vrij mogen voelen om het recept vegan te maken, door de halloumi te vervangen door gebakken en gezouten tofu! Ga jij het maken?

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
15 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de salsa

Ingrediënten voor de halloumi

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de salsa door de olie en knoflook in een kleine koekenpan te doen en die op halfhoog vuur te zetten. Verhit tot de knoflook begint te borrelen en geurt, ongeveer 1,5 minuut, en voeg het korianderzaad en de chilivlokken toe. Bak nog 30 seconden. 

Stap 2

Roer de paprika, harissa, azijn en ahornsiroop erdoor en verwarm 5 minuten. Zet opzij, laat afkoelen tot kamertemperatuur, laat in een grote kom glijden en schep de rest van de ingrediënten erdoor.

Stap 3

Verhit de oven tot 180 graden.

Stap 4

Halveer elk blok halloumi zodat ze dezelfde vorm hebben maar dunner zijn en je vier rechthoeken hebt. Dep ze goed droog. Snijd elk stuk aan één kant kruislings in, ongeveer 1,5 cm diep. 

Stap 5

Verhit de olie in een koekenpan op halfhoog vuur. Leg de stukken halloumi erin en bak in totaal 4-5 minuten, tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn. Leg ze in een kleine ovenschaal of braadslede met de ingesneden kant naar boven en schenk de olie uit de pan erover, gevolgd door de ahornsiroop. Bak 7 minuten in de oven, of tot ze helemaal zacht zijn.

Stap 6

Leg ze op een bord, schenk het vocht uit de ovenschaal erover en schep de salsa erop. Dien meteen op, terwijl de halloumi nog warm is.

Meer recepten van Noor Murad?

Lugma - Noor Murad

€ 29,99

bol.com

lugma

Heb jij dit recept geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.