Dat wij van aubergine houden weten jullie wel. Maar onze gastblogger Joris, bekend van platform Le Cocque, is er ook ontzettend dol op. Dit recept van hem voor pittig-geglazuurde aubergine is een echte explosie van smaak en is ook nog eens perfect in balans. Serveer het met couscous, avocado en frisse granaatappelpitjes en je hebt een heerlijke avondmaaltijd. Ga jij het proberen?
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de aubergine
Ingrediënten voor de tahini-dressing
Overige ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Meng de harissapasta, ahornsiroop, granaatappelmelasse, sojasaus en olie in een kom. Smeer de aubergineplakken royaal in met de marinade.
Stap 3
Leg de aubergine op de bakplaat en bak 25-30 minuten tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
Stap 4
Meng de tahini, citroensap, harissapasta, zout en water tot een gladde dressing.
Stap 5
Serveer de aubergine op een bedje van couscous. Voeg avocado, granaatappelpitjes en koriander toe. Werk af met pistachenoten en een drizzle van de tahini-dressing.
Zien hoe Joris het zelf maakt?
Heb jij dit aubergine recept geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook
    - 15 September 2025
 
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
 
    - 05 September 2025
 
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
 
    - 08 September 2025
 
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
 
    
    
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.