Harissa aubergine
Joris de Kock

Harissa aubergine

woensdag 26 maart 2025
Naar recept

Dat wij van aubergine houden weten jullie wel. Maar onze gastblogger Joris, bekend van platform Le Cocque, is er ook ontzettend dol op. Dit recept van hem voor pittig-geglazuurde aubergine is een echte explosie van smaak en is ook nog eens perfect in balans. Serveer het met couscous, avocado en frisse granaatappelpitjes en je hebt een heerlijke avondmaaltijd. Ga jij het proberen?

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de aubergine

Ingrediënten voor de tahini-dressing

Overige ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Meng de harissapasta, ahornsiroop, granaatappelmelasse, sojasaus en olie in een kom. Smeer de aubergineplakken royaal in met de marinade.

Stap 3

Leg de aubergine op de bakplaat en bak 25-30 minuten tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.

Stap 4

Meng de tahini, citroensap, harissapasta, zout en water tot een gladde dressing.

Stap 5

Serveer de aubergine op een bedje van couscous. Voeg avocado, granaatappelpitjes en koriander toe. Werk af met pistachenoten en een drizzle van de tahini-dressing.

Zien hoe Joris het zelf maakt?

Heb jij dit aubergine recept geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.