Hartverwarmende pumpkin pie
Redactie

Hartverwarmende pumpkin pie

donderdag 20 november 2025
Naar recept
Betaalde samenwerking met NATRUE drinks

Herfst en bakken horen wat ons betreft onlosmakelijk bij elkaar. En als je dán ook nog een pumpkin pie kunt maken, hoeven wij geen moment na te denken! Dit recept is er eentje die je dit weekend absoluut wilt proberen om de herfst écht te omarmen. Want eerlijk is eerlijk: dit grijze weer helpt niet mee. Maak het daarom extra gezellig dit weekend door de oven aan te zetten. Lees snel verder!

Pumpkin spice season is here!


De bladeren dwarrelen naar beneden en de winterjas ligt alweer binnen handbereik: het is officieel tijd voor verwarmende herfstgerechten. Dit seizoen draait om comfort, knusheid en natuurlijk: pumpkin spice. Om dat typische herfstgevoel naar je keuken te halen, delen we vandaag dit heerlijke recept waar één ingrediënt centraal in staat: NATRUE Barista Pumpkin Spice Oat.


Deze barista haverdrank is niet alleen ideaal voor in je koffie (want hiermee geniet je van een barista-waardige schuimlaag); je kunt er ook je favoriete gerechten subtiel mee “up pumpkin spicen”. Met slechts vijf natuurlijke ingrediënten, dus zonder toevoegingen of toegevoegde suikers, past het perfect in simpele, pure herstbaksels. Wij doken ermee de keuken in!


Ingrediënten

30 minuten voorbereiden
50 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor 1 taart

Bereidingswijze

Stap 1

Begin met het maken van de pompoenpuree. Rooster hiervoor de pompoenblokjes in de oven tot ze gaar zijn (200 graden, 20 minuten). Pureer met een vork of blender, voeg een flinke scheut NATRUE Pumpkin Spice toe en mix tot een glad en romig geheel.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 3

Meng 150 g pompoenpuree, eieren, havermelk en olie tot een glad mengsel.

Stap 4

Voeg hier de bloem, suiker, bakpoeder, pumpkin spice kruiden en pecannoten toe en mix tot een fijn beslag.

Stap 5

Schep het beslag in ingevette bakvorm en bak voor 45 minuten in de oven op 180 graden.

Stap 6

Je cake is klaar als hij goudbruin is en je hele huis naar de herfst ruikt! Serveer met een klontje boter en wat extra pecannoten en genieten maar!

Heb jij dit recept geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.