Ga voor een kleurrijke start van het kerstdiner dit jaar met deze knolselderij-pompoensoep! De gele kleur heeft deze soep te danken aan de toevoeging van kurkuma en kerrie. Een licht voorgerecht dat boordevol smaak en groenten zit. Yum!
Pompoensoep
Pompoensoep is hét perfecte comfortfood voor koude dagen! Met het romige, rijke vruchtvlees van pompoen maak je een soep die barst van de verschillende smaken. Wist je dat pompoen eigenlijk een vrucht is? Omdat het uit de bloem van de plant groeit en zaden bevat, valt deze gezonde alleskunner technisch gezien niet onder groenten. Maar wat maakt het uit, want pompoen is niet alleen veelzijdig, maar ook supergezond!
Volgepakt met vitamines, vezels en antioxidanten zoals bètacaroteen, is pompoen een echte boost voor je gezondheid. Bovendien kun je bijna alles gebruiken: het vruchtvlees, de zaden én de bladeren. Dat maakt pompoen ook nog eens een duurzame keuze in de keuken. Combineer pompoen met knolselderij en je zet een warme, voedzame soep op tafel die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook goed voor je is! En dat kunnen we met die feestdagen allemaal wel gebruiken :).
Zien hoe wij het zelf maken?
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de knolselderij-pompoensoep
Voor de peterselie-olie
Ingrediënten voor de toppings
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel één vierde van de knolselderij over een met bakpapier beklede bakplaat en meng dit met olijfolie, zout en peper. Rooster de knolselderij in 15- 20 minuten gaar en zet apart.
Stap 2
Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui 5-6 minuten. Voeg vervolgens de rest van de knolselderij en pompoen toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Voeg de kurkuma, kerriepoeder en knoflook toe aan de pan. Overgiet het geheel met de groentebouillon en laat 20 minuten sudderen op lage temperatuur.
Stap 3
Verhit een goede scheut olijfolie in een koekenpan en bak hier de knoflook plakjes knapperig en goudbruin. Leg de knoflook krokantjes opzij op keukenpapier en rooster in dezelfde pan kort de pompoenpitjes.
Stap 4
Mix de peterselie, olijfolie en citroensap in de keukenmachine tot een samenhangend geheel.
Stap 5
Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de kommen en garneer deze met de geroosterde knolselderij blokjes, knoflook krokantjes, peterselie-olie en pompoenpitjes.
Op zoek naar meer kerst recepten?
Dit e-book is gevuld met feestelijke recepten, waarmee je iedere vega(n) én vleesliefhebber mee verrast. Denk aan complete borrelplanken, heerlijke desserts en alles daartussenin. Een Veggie Christmas met De Hippe Vegetariër!
Ga jij deze knolselderij-pompoensoep maken als voorgerecht deze kerst?
Laat het ons weten in een reactie op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.