Knolselderij-pompoensoep met feestelijke toppings
Isabel Boerdam

Knolselderij-pompoensoep met feestelijke toppings

vrijdag 06 december 2024
Naar recept

Ga voor een kleurrijke start van het kerstdiner dit jaar met deze knolselderij-pompoensoep! De gele kleur heeft deze soep te danken aan de toevoeging van kurkuma en kerrie. Een licht voorgerecht dat boordevol smaak en groenten zit. Yum!

Pompoensoep


Pompoensoep is hét perfecte comfortfood voor koude dagen! Met het romige, rijke vruchtvlees van pompoen maak je een soep die barst van de verschillende smaken. Wist je dat pompoen eigenlijk een vrucht is? Omdat het uit de bloem van de plant groeit en zaden bevat, valt deze gezonde alleskunner technisch gezien niet onder groenten. Maar wat maakt het uit, want pompoen is niet alleen veelzijdig, maar ook supergezond!


Volgepakt met vitamines, vezels en antioxidanten zoals bètacaroteen, is pompoen een echte boost voor je gezondheid. Bovendien kun je bijna alles gebruiken: het vruchtvlees, de zaden én de bladeren. Dat maakt pompoen ook nog eens een duurzame keuze in de keuken. Combineer pompoen met knolselderij en je zet een warme, voedzame soep op tafel die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook goed voor je is! En dat kunnen we met die feestdagen allemaal wel gebruiken :).

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de knolselderij-pompoensoep

Voor de peterselie-olie

Ingrediënten voor de toppings

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel één vierde van de knolselderij over een met bakpapier beklede bakplaat en meng dit met olijfolie, zout en peper. Rooster de knolselderij in 15- 20 minuten gaar en zet apart.

Stap 2

Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui 5-6 minuten. Voeg vervolgens de rest van de knolselderij en pompoen toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Voeg de kurkuma, kerriepoeder en knoflook toe aan de pan. Overgiet het geheel met de groentebouillon en laat 20 minuten sudderen op lage temperatuur.

Stap 3

Verhit een goede scheut olijfolie in een koekenpan en bak hier de knoflook plakjes knapperig en goudbruin. Leg de knoflook krokantjes opzij op keukenpapier en rooster in dezelfde pan kort de pompoenpitjes.

Stap 4

Mix de peterselie, olijfolie en citroensap in de keukenmachine tot een samenhangend geheel.

Stap 5

Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de kommen en garneer deze met de geroosterde knolselderij blokjes, knoflook krokantjes, peterselie-olie en pompoenpitjes.

Zien hoe wij het zelf maken?

Ga jij deze knolselderij-pompoensoep maken als voorgerecht deze kerst?

Laat het ons weten in een reactie op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.