Duik in de rijke smaken van de Koreaanse keuken met deze smaakvolle maaltijd! Met knapperige tofu als de ster op het bord, een pittige komkommersalade die voor een frisse kick zorgt, en een onweerstaanbare zoet-pittige saus, is dit gerecht van Joris de Kock, bekend van platform Le Cocque, een echte traktatie. Het is niet alleen heerlijk, maar ook veelzijdig: perfect als lichte avondmaaltijd of als indrukwekkend diner voor gasten. Duik je mee de keuken in?
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de tofu
Ingrediënten voor de komkommersalade
Bijgerechten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de tofu uitlekken, over pers het overtollige vocht eruit met een tofupers en snijd vervolgens in blokjes. Mocht je geen tofupers hebben kun je het blok tofu ook tussen twee zware planken laten uitlekken.
Stap 2
Meng de tofublokjes met maïzena en verdeel ze over een bakplaat. Bak 25 minuten, keer halverwege om, tot ze knapperig zijn.
Stap 3
Mix de sojasaus, gochujang, sesamolie, ahornsiroop, knoflook en gember in een kom.
Stap 4
Meng de gebakken tofu met de saus en bak nog 5-7 minuten tot de saus licht gekarameliseerd is.
Stap 5
Meng de komkommer met gochugaru, rijstazijn, sesamolie, suiker en zout. Bestrooi met sesamzaadjes.
Stap 6
Serveer de tofu op een bedje van rijst met de komkommersalade en kimchi. Garneer met sesamzaadjes of extra saus.
Benieuwd hoe joris dit zelf maakt?
Heb jij dit recept voor Koreaanse tofu geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd! Vind meer inspiratie op onze 'How to Tofu'-pagina!
In dit artikel vertellen we je alles over tofu! Meer leren over de verschillende soorten tofu? Dat lees je in dit artikel!
Weet je dat allemaal al? Dan delen we in dit artikel nog tips over hoe je goed met tofu kunt koken.
Op zoek naar meer favoriete recepten met tofu? Lees dan eens dit artikel!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.