Korean baked tofu met pittige komkommersalade
Joris de Kock

Korean baked tofu met pittige komkommersalade

zaterdag 08 maart 2025
Naar recept

Duik in de rijke smaken van de Koreaanse keuken met deze smaakvolle maaltijd! Met knapperige tofu als de ster op het bord, een pittige komkommersalade die voor een frisse kick zorgt, en een onweerstaanbare zoet-pittige saus, is dit gerecht van Joris de Kock, bekend van platform Le Cocque, een echte traktatie. Het is niet alleen heerlijk, maar ook veelzijdig: perfect als lichte avondmaaltijd of als indrukwekkend diner voor gasten. Duik je mee de keuken in?

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de tofu

Ingrediënten voor de komkommersalade

Bijgerechten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de tofu uitlekken, over pers het overtollige vocht eruit met een tofupers en snijd vervolgens in blokjes. Mocht je geen tofupers hebben kun je het blok tofu ook tussen twee zware planken laten uitlekken.

Stap 2

Meng de tofublokjes met maïzena en verdeel ze over een bakplaat. Bak 25 minuten, keer halverwege om, tot ze knapperig zijn.

Stap 3

Mix de sojasaus, gochujang, sesamolie, ahornsiroop, knoflook en gember in een kom.

Stap 4

Meng de gebakken tofu met de saus en bak nog 5-7 minuten tot de saus licht gekarameliseerd is.

Stap 5

Meng de komkommer met gochugaru, rijstazijn, sesamolie, suiker en zout. Bestrooi met sesamzaadjes.

Stap 6

Serveer de tofu op een bedje van rijst met de komkommersalade en kimchi. Garneer met sesamzaadjes of extra saus.

Benieuwd hoe joris dit zelf maakt?

Heb jij dit recept voor Koreaanse tofu geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd! Vind meer inspiratie op onze 'How to Tofu'-pagina!

In dit artikel vertellen we je alles over tofu! Meer leren over de verschillende soorten tofu? Dat lees je in dit artikel!

Weet je dat allemaal al? Dan delen we in dit artikel nog tips over hoe je goed met tofu kunt koken.

Op zoek naar meer favoriete recepten met tofu? Lees dan eens dit artikel!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.