
Wil je indruk maken met je kookkunsten? Deze 'Marry Me' chickpeas zijn jouw geheime wapen. Romig, vol smaak en zo eenvoudig te bereiden dat je je gasten gegarandeerd zal verrassen. Kikkererwten en spinazie vormen samen een gerecht dat zo lekker is, dat het zomaar de deal kan bezegelen! Onze gastblogger Joris, bekend van platform Le Cocque, vertelt je het geheim van dit recept.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Wat heb je nodig:
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit een beetje olie op middelhoog vuur en bak de knoflook 30 seconden aan.
Stap 2
Voeg de oregano, zout en peper, zongedroogde tomaten en tomatenpuree toe. Roer goed door en laat het geheel 1 minuut bakken.
Stap 3
Voeg de kikkererwten, groentebouillon en kokosmelk toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het 5 minuten zachtjes koken.
Stap 4
Voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is.
Stap 5
Serveer het gerecht, garneer met bieslook en serveer met plakjes zuurdesembrood om in de saus te dippen.
Neem een kijkje op...
Wil jij zien hoe Joris dit recept maakt? Kijk dan hieronder het filmpje!
Heb jij dit recept voor Marry Me chickpeas gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.