Veggilaine’s miso-ei
Karlijn Swaen

Veggilaine’s miso-ei

donderdag 03 oktober 2024
Naar recept

Wij koken met regelmaat recepten van andere influencers. Zo ook dit heerlijk ei-recept van Ghislaine, ook wel bekend als Veggilaine. Toen we dit recept van haar een keer probeerden waren we op slag verliefd. Veggilaine noemt het dan ook niet voor niks: hyperfixatie miso-ei. Het zoutige van de miso is perfect in balans met het romige van de boter en het ei. Probeer het ook zelf!

Ingrediënten

minuten voorbereiden
7 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten miso-ei

Toppings

Bereiding

Stap 1

Verhit 1 eetlepel boter met de miso in een koekenpan met antiaanbaklaag. Het helpt om de miso even los te kloppen met 1 theelepel warm water zodat deze beter mengt met de boter.

Stap 2

Bak de bosui 3 minuten in de boter op middellaag vuur.

Stap 3

Haal de gebakken bosui uit de pan en verhit in dezelfde pan nog 1 eetlepel boter op middelhoog vuur.

Stap 4

Schenk het losgeklopte ei in de pan en zet het vuur uit. Scramble de eieren voorzichtig door een spatel over de bodem van de pan te bewegen, van boven naar onder en van links naar rechts. Doe dit heel rustig, je wilt dat het ei één geheel blijft. Herhaal dit een paar keer, tot je ei nog een beetje nat is maar stevig genoeg om het als geheel uit de pan te halen.

Stap 5

Serveer met de miso-bosui, het sesamzaad, de chili-olie en wat geroosterd (zuurdesem)brood.

Heb jij dit recept uit Veggilaine haar kookboek gemaakt?

Laat ons weten wat je ervan vindt in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Veggilaine kookboek

€ 29,99

Bol

veggilaine

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.