Of het nu Koningsdag is, de Internationale dag van de nacho, of gewoon een vrijdagavond: deze nachoschotel zorgt dat niemand vroegtijdig het feestje verlaat. De jalapeñopeper zorgt voor dat extra beetje pit, waar de salsa weer wat meer smaak toevoegt. Het allerfijnste is dat deze nachoschotel snel klaar is. Voor wie ga jij dit de volgende keer maken?
Nachoschotel
Nachos zijn een populaire snack die zijn oorsprong vindt in Mexico, waar ze voor het eerst werden gemaakt in de jaren '40. Het idee om tortillachips te bedekken met smeltende kaas en diverse toppings is inmiddels wereldwijd geliefd. Een traditionele nachoschotel bestaat uit knapperige tortilla chips, gesmolten kaas, jalapeños, guacamole en salsa, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Voeg bijvoorbeeld bonen, gesneden avocado, of gegrilde groenten toe voor extra smaak en textuur. Voor een verfrissende combinatie, serveer je deze heerlijke schotel met een koud biertje of een pittige margarita. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of als een smakelijk tussendoortje tijdens een filmavond!
Wat heb je nodig
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de nachoschotel
Ingrediënten voor de salsa
Ingrediënten voor de pittige crème fraîche
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C, op de grillstand
Stap 2
Meng de ingrediënten voor de salsa in een kom. Bewaar eventueel wat peterselie voor de garnering. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verdeel de nacho’s over een ovenschaal of een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de geraspte cheddar en vervolgens de jalapeño over de nacho’s. Bak de nacho’s 5 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.
Stap 4
Meng ondertussen de ingrediënten voor de pittige crème fraîche in een kom.
Stap 5
Haal de nacho’s uit de oven, verdeel de salsa over de nacho’s en maak het af door een aantal klodders pittige crème fraîche over de nacho’s te verdelen. Garneer eventueel met wat peterselie en serveer direct.
Heb jij dit recept voor een nachoschotel gemaakt?
Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd.
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.