Oranje nachoschotel
Karlijn Swaen

Oranje nachoschotel

maandag 21 oktober 2024
Naar recept

Of het nu Koningsdag is, de Internationale dag van de nacho, of gewoon een vrijdagavond: deze nachoschotel zorgt dat niemand vroegtijdig het feestje verlaat. De jalapeñopeper zorgt voor dat extra beetje pit, waar de salsa weer wat meer smaak toevoegt. Het allerfijnste is dat deze nachoschotel snel klaar is. Voor wie ga jij dit de volgende keer maken?

Nachoschotel


Nachos zijn een populaire snack die zijn oorsprong vindt in Mexico, waar ze voor het eerst werden gemaakt in de jaren '40. Het idee om tortillachips te bedekken met smeltende kaas en diverse toppings is inmiddels wereldwijd geliefd. Een traditionele nachoschotel bestaat uit knapperige tortilla chips, gesmolten kaas, jalapeños, guacamole en salsa, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Voeg bijvoorbeeld bonen, gesneden avocado, of gegrilde groenten toe voor extra smaak en textuur. Voor een verfrissende combinatie, serveer je deze heerlijke schotel met een koud biertje of een pittige margarita. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of als een smakelijk tussendoortje tijdens een filmavond!

Wat heb je nodig

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de nachoschotel

Ingrediënten voor de salsa

Ingrediënten voor de pittige crème fraîche

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C, op de grillstand

Stap 2

Meng de ingrediënten voor de salsa in een kom. Bewaar eventueel wat peterselie voor de garnering. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Verdeel de nacho’s over een ovenschaal of een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de geraspte cheddar en vervolgens de jalapeño over de nacho’s. Bak de nacho’s 5 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is. 

Stap 4

Meng ondertussen de ingrediënten voor de pittige crème fraîche in een kom.

Stap 5

Haal de nacho’s uit de oven, verdeel de salsa over de nacho’s en maak het af door een aantal klodders pittige crème fraîche over de nacho’s te verdelen. Garneer eventueel met wat peterselie en serveer direct.

Heb jij dit recept voor een nachoschotel gemaakt?

Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd.

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.