

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan. En deze kleurrijke parelcouscous bowl bewijst dat dit prima samen kan gaan. Met een mix van gestoomde groenten, krokante maïs en een spicy tahinisaus is dit gerecht een feestje op je bord, en stiekem ook voor je lijf.
Extra leuk: voor dit recept mochten we aan de slag met een nieuwe keukenhulp waar we meteen fan van zijn geworden. Lees snel verder om erachter te komen!
ETNA stoomoven
Wat deze maaltijd zo bijzonder maakt, is niet alleen de smaak, maar vooral de manier waarop het tot stand komt. Voor dit recept testten we namelijk de nieuwe ETNA OFS956ZG: een multifunctionele stoomoven die het bereiden van gezonde gerechten een stuk makkelijker (en leuker!) maakt.
We stoomden de groenten met de meegeleverde stoomschalen, en gaven ze daarna een knapperig randje met de grillfunctie. De parelcouscous kookten wij apart, maar wist je dat je die óók prima kunt bereiden in de stoomoven? Tot slot maakten we de crispy maïs extra knapperig met de airfryerstand. Alles in één apparaat, zonder gedoe.
We testen regelmatig nieuwe keukenapparatuur en hebben dan ook al flink wat stoomovens gezien. Maar deze van ETNA is met 26 programma's en een mega strak design stiekem toch wel een favoriet bij ons op de redactie. Met de ConnectLife-koppeling kun je de oven op afstand besturen, of bijvoorbeeld alvast voorverwarmen op je weg naar huis. En schoonmaken een gedoe? Met het geïntegreerde schoonmaakprogramma is dit ook zo gepiept!

Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de bowl
Voor de crispy maïs
Voor de spicy tahinsaus

Bereidingswijze
Stap 1
Meng de maïs met de maizena, paprikapoeder en olijfolie. Verspreid op een bakplaat en bak 20 minuten op 200°C met de airfryerfunctie van de ETNA oven, tot de maïs goudbruin en knapperig is.
Stap 2
Verdeel de gesneden groenten over de stoomplaat. Stoom de groenten in de ETNA stoomoven op 100°C gedurende 25 minuten.
Stap 3
In de tussentijd bereid je de parelcouscous volgens de verpakking.
Je kunt er ook voor kiezen om ook deze in de stoomoven te bereiden. Doe de parelcouscous dan in een ovenschaal met water toe. Stoom dit mee met de groenten op 100 graden voor ongeveer 15 minuten tot de korrels zacht zijn. Roer even door en laat nog even na rusten met de ovendeur op een kier.
Stap 4
Zodra de groenten gestoomd zijn, gebruik je de grillfunctie van de ETNA oven. Plaats de groenten op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en grill nog 7-10 minuten op 200°C, totdat ze bruingekleurd en krokant zijn.
Heb je de parelcouscous meegegaard met de groenten? Haal deze er dan wel even uit voordat je gaat grillen.
Stap 5
Meng alle ingrediënten voor de saus tot een gladde dressing. Voeg eventueel meer water toe tot de gewenste dikte bereikt is.
Stap 6
Verdeel de parelcouscous over de kommen. Schep de groenten erop. Verdeel daarover de crispy maïs, feta en bosui. Besprenkel royaal met de spicy tahinisaus. Serveer direct.

ETNA-tip
Met de ETNA stoomoven combineer je gemak met gezond koken. Dankzij de stoomfunctie bereid je groenten op een voedzame manier, en met de grill- en airfryerfunctie voeg je textuur en smaak toe. Deze bowl is het perfecte voorbeeld van hoe stomen verrassend veelzijdig kan zijn!
Waarom stomen zo gezond is?
Meer voedingsstoffen blijven behouden dan bij koken of bakken.
Groenten behouden hun kleur, structuur en smaak beter.
Geen olie nodig, dus lichter en minder vet.
Ideaal voor gevoelige vitaminen, zoals vitamine C en foliumzuur.
Benieuwd geworden naar stomen?
De ETNA OFS956ZG is een mooie eerste stap als je gezonder wilt koken zonder in te leveren op gemak of stijl. Tip: bij aankoop van dit model ontvang je tijdelijk een gratis AirFry bakmand. Meer info vind je hier.
Kijk hoe wij het recept maken!
Heb jij al eens een recept gemaakt met een stoomoven?
Laat ons weten wat je ervan vind in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Geen stoomoven? Geen probleem!
Heb je geen stoomoven, maar wil je dit recept toch maken? Dat kan gewoon. Je kunt de groenten ook stomen in een stoommandje boven een pan kokend water, of kort koken of roosteren in de oven. Houd dan wel iets kortere bereidingstijden aan zodat de groenten lekker knapperig blijven en hun smaak behouden.
Recept en beeld: Studio Koker
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.