Parelcouscous met gegrilde groenten en pistachenoten
Karlijn Swaen

Parelcouscous met gegrilde groenten en pistachenoten

zondag 13 juli 2025
Naar recept

Met de warme dagen in aantocht zoeken we graag naar recepten die zowel lauwwarm als koud lekker zijn, en die we in grote porties kunnen maken. Zo kunnen we makkelijk mealpreppen en vermijden we op snikhete dagen het koken boven dampende pannen.

Dit recept is daar het perfecte voorbeeld van. Zelfs na twee dagen in de koelkast is het nog steeds heerlijk, en koud geserveerd misschien nóg lekkerder. Ideaal om mee te nemen naar het park, of om gewoon van te genieten op je balkon. Lees snel verder!

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
30 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de parelcouscous

Ingrediënten voor de yoghurtdressing

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Meng ondertussen de aubergine, gele paprika en rode ui met 1 eetlepel olijfolie, knoflook, komijn, peper en zout. Spreid dit uit over een bakplaat met bakpapier en rooster in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Stap 3

Kook in de tussentijd de parelcouscous volgens de instructie op de verpakking. Giet af en laat iets afkoelen. 

Stap 4

Meng in de tussentijd alle ingrediënten voor de yoghurtdressing in een kommetje.

Stap 5

Meng de parelcouscous vervolgens met citroensap en -rasp en een klein scheutje olijfolie.

Stap 6

Schep de geroosterde groenten door de parelcouscous heen. Verdeel de rucola over een mooie serveerschaal en schep hier vervolgens de parelcouscous bovenop. Bestrooi met de grofgehakte pistachenoten, feta en eventueel granaatappelpitjes. Serveer met de yoghurtdressing. Eet smakelijk!

Ga jij dit recept proberen?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.